«Αντε γεια, άντε γεια πρωτάθλημα ξανά στον Πειραιά», «Αυτό είναι σωστό, πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό». Τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα του Γ. Καραϊσκάκης, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε χθες τον Πανιώνιο με σκορ 2-1 στο φινάλε του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ και στέφθηκε και τυπικά πρωταθλητής για 40η φορά στην ιστορία του.

Οι οργανωμένοι οπαδοί των Ερυθρολεύκων τα είχαν με τον Παναθηναϊκό, ενώ ακούστηκαν συνθήματα εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου και της ΑΕΚ: «ΑΕΚ εκεί στη Β΄Εθνική».

Η ομάδα του Μιτσελ έκλεισε με νίκη το πρωτάθλημα έχοντας διαφορά 15 βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ και 37 από τον Παναθηναϊκό!

Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο όταν μπήκε στο β΄ ημίχρονο ο Ιμπαγάσα και στη συνέχεια ο Γκρέκο(69΄). Ωστόσο εκείνος που διακρίθηκε περισσότερο ήταν ο Γιάννης Φετφατζίδης(ψηφίστηκε MVP της συνάντησης). Ο βραχύσωμος εξτρέμ βοήθησε σημαντικά στην επίθεση, είχε δοκάρι, ενώ έχασε και μία κλασική ευκαιρία.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με δύο επιθετικούς Μήτρογλου, Τζιμπούρ με σύστημα 4-4-2. Ο Μασάντο είχε αναλάβει την οργάνωση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ο ρυθμός ήταν αργός στο παιχνίδι του. Οι πρωταθλητές στηρίχτηκαν στο πρώτο 45λεπτο σε καλές ατομικές προσπάθειες των Φεφτατζίδη, Μήτρογλου, Χολέβα.

Ο Πανιώνιος δεν κλείστηκε στην άμυνα του. Επαιξε ανοιχτά στηριζόμενος στους δύο κινητήριους μοχλούς Σάμαρη, Παναγιωτούδη στο χώρο του κέντρου. Στην επίθεση έβγαιναν οι ταχύτατοι Κολοβός(δημιούργησε αρκετά προβλήματα στον Μοντέστο), Ντούνης και φορ Αραβίδης.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι. Στο 12΄ ο Χολέβας τροφοδότησε τον Μήτρογλου, o oποίος «άδειασε» τους Παναγιωτούδη, Κουλουχέρη και με πλασέ στη γωνία έγραψε το 1-0. Ο Πανιώνιος απάντησε στο 21΄ με παίκτη του Ολυμπιακού: Ο Ανδρέας Σάμαρης(θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στους Ερυθρόλευκους)με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής(προηγήθηκε πάσα του Ντούνη)δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μέγερι:1-1.

Στο β΄ ημίχρονο ο Μίτσελ έριξε στον αγώνα τον Ιμπαγάσα, αντί του Βλαχοδήμου. Ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας , όμως ο κόσμος δεν έβλεπε το δεύτερο γκολ. Στο 58΄ οι οργανωμένοι οπαδοί φώναξαν ρυθμικά: «Βάλε μέσα τον Τζιοβάνι»!

Οι πρωταθλητές έφθασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 64΄, όταν οι Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης έπαιξαν το «1-2» και ο τελευταίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να παίξει με τρεις τεχνίτες στο κέντρο. Οι Ιμπαγάσα, Μασάντο, Γκρέκο μετέφεραν το παιχνίδι στην εστία του Ανέστη. Στο 71΄ ο Μήτρογλου ζήτησε πέναλτι, όμως δεν είχε δίκιο. Ο φορ του Ολυμπιακού απέφυγε τον Ανέστη και βρέθηκε στο τερέν. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου δεν τον βρήκε και σωστά ο διαιτητής Λαμπρόπουλος έδειξε παίζετε.

Το γκολ της νίκης σημείωσε ο στόπερ Παπαδόπουλος. Λες και η τύχη του το χρωστούσε. Εννιά μήνες έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στο ματς της εθνικής με την Πολωνία στην πρεμιέρα του Euro. O Aβραάμ επανήλθε πριν από δύο μήνες στους αγωνιστικούς χώρους και χρίστηκε σκόρερ στο φινάλε του πρωταθλήματος. Σε φάουλ του Ιμπαγάσα, ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά σημείωσε το 2-1(72΄). Στο 89΄ο Φετφατζίδης από πάσα του Ιμπαγάσα, δεν μπόρεσε να νικήσει εξ επαφής τον Ανέστη(απέκρουσε τη μπάλα)και ο Ολυμπιακός έχασε μοναδική ευκαιρία για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ.

Ο Πανιώνιος στο β΄ ημίχρονο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Ολυμπιακού και μοναδική καλή στιγμή ήταν το σουτ του Κολοβού που κατέληξε άουτ(63΄).

Το ματς διαιτήτευσε ο Λαμπρόπουλος(Ηλείας).Κίτρινη κάρτα: Αυλωνίτης, Κούρος, Τόσκας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Μοντέστο(69΄ Γκρέκο), Παπαδόπουλος, Σιόβας, Χολέβας, Μανιάτης, Μασάντο, Φεφτατζίδης, Βλαχοδήμος(46΄ Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ(76΄ Παπάζογλου), Μήτρογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:Ανέστης, Κουρντί, Αυλωνίτης, Κουλουχέρης, Κούρος, Σάμαρης(79΄ Τόσκας), Πναγιωτούδης, Μπούζας(51΄ Μενδρινός), Ντούνης(73΄ Οκόγιε), Κολοβός. Αραβίδης.

Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου οι ομάδες βόλει ανδρών-γυναικών του Ολυμπιακού έκαναν την είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και αποθεώθηκαν από τον κόσμο των πρωταθλητών για την κατάκτηση τίτλου και Κυπέλλου. Οι αθλητές πήγαν προς τους οργανωμένους οπαδούς(υπήρχαν κενές θέσεις)κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Θύρα 7 σε ευχαριστούμε για όλα».