Η ΑΕΚ πέφτει στη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της! Μία ημέρα μετά τα 89α γενέθλιά της η ιστορική ομάδα υποβιβάζεται μετά τα γεγονότα και τα επεισόδια των οπαδών της.

Ο διαιτητής Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή του αγώνα και η ΑΕΚ χάνει το ματς στα χαρτιά με 3-0, ενώ με βάση τον ΚΑΠ θα της αφαιρεθούν και 3 βαθμοί, γεγονός που σημαίνει ότι πέφτει στους 27 βαθμούς και δεν μπορεί να τους καλύψει στο τελευταίο ματς, που είναι εκτός έδρας με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Υπάρχει και περίπτωση να αφαιρεθούν επιπλέον δύο βαθμοί από το επόμενο πρωτάθλημα, όπως έγινε και στον Παναθηναϊκό πέρυσι στον αγώνα εναντίον του Ολυμπιακού, ο οποίος επίσης είχε διακοπεί.

Το πρώτο μήνυμα ήρθε στο 73′. Τότε φάνηκε ότι το ματς δεν θα είχε καλό τέλος, αν το αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ της ΑΕΚ. Ο Πανθρακικός κέρδισε κόρνερ και ο Λουσέρο πήγε να το εκτελέσει. Περίπου 10 οπαδοί της ΑΕΚ που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Ταυτόχρονα κάποιοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Ο βοηθός Καραϊσαρίδης έφυγε τρέχοντας, όπως και ο παίκτης του Πανθρακικού. Ο διαιτητής Τριτσώνης διέκοψε το ματς και οι παίκτες πήγαν κοντά στους πάγκους. Επειτα από 8 λεπτά το παιχνίδι ξεκίνησε, για να έχουμε την οριστική διακοπή στο 87′ μετά το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη και την εισβολή εκατοντάδων οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Ο κ. Τριτσώνης δέχθηκε τις πιέσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ να συνεχίσει το παιχνίδι, όπως έγινε φέτος και στον αγώνα Βέροια – Αρης. Οι γηπεδούχοι είπαν στον διαιτητή να βγει δύο λεπτά και μετά να σφυρίξει τη λήξη του αγώνα για να μην τιμωρηθεί η ΑΕΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαιτητής υποστήριξε: «Είμαι διεθνής διαιτητής και δεν διασύρω την καριέρα μου. Αν βγω θα παίξω τα 15 λεπτά που υπολείπονται». Τότε οι άνθρωποι του Πανθρακικού απάντησαν ότι κανείς δεν εγγυάται πως δεν θα μπει γκολ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού και σ’ αυτό το σημείο ο διαιτητής πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά το ματς. Ο Τριτσώνης έφυγε προστατευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες, με περιπολικό της Αστυνομίας.

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Τριτσώνης έγραψε τα εξής: «Στο 73’ διέκοψα για 8’, γιατί εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου φίλαθλοι που φορούσαν κασκόλ και φανέλες της ΑΕΚ. Επειτα από ανακοινώσεις και ενέργειες αποχώρησαν. Στο 88’ και ύστερα από επίτευξη τέρματος από τον Πανθρακικό, εκατοντάδες φίλαθλοι της γηπεδούχου εισήλθαν μαζικά, με πέτρες, καδρόνια, σίδερα και ό,τι άλλο έβρισκαν στο πέρασμά τους, κυνηγώντας ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων καθώς και εμάς. Ολοι, παίκτες, παράγοντες, διαιτητές, παρατηρητές, όσοι βρίσκονταν εντός αγωνιστικού χώρου, τρέξαμε στη φυσούνα του γηπέδου. Εκεί δημιουργήθηκε συνωστισμός και αρκετοί από αυτούς που εισέβαλαν μας πρόλαβαν και άρχισαν να χτυπούν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Αποτέλεσμα ήταν να χτυπηθεί ο παίκτης Λουσέρο της φιλοξενούμενης ομάδας, που πήγε στο ιατρείο κατά δήλωση των παραγόντων της ομάδας του. Επίσης χτυπήθηκε στο μάτι ο δηλωθείς ως εκπρόσωπος ομάδας Θεοχάρης Μαυρομάτης και ήρθε αιμόφυρτος στα αποδυτήρια. Εντός της φυσούνας ήταν αρκετά άτομα που είχαν πέσει κάτω και ποδοπατήθηκαν από τους υπόλοιπους που προσπαθούσαν να εισέλθουν εντός. Επειτα από 20 λεπτά παραμονής στα αποδυτήρια βγήκα στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος παρουσίαζε εικόνα καταστροφής. Σκισμένα δίχτυα, χωρίς σημαιάκια στο κόρνερ, σπασμένοι πάγκοι και πινακίδες. Η Αστυνομία είχε κάνει μεγάλη χρήση από δακρυγόνα στις κερκίδες, στον αγωνιστικό χώρο, στη φυσούνα και εντός αυτής. Κατόπιν όλων των παραπάνω αποφάσισα την οριστική διακοπή του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 0-1. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα αποδυτήρια φίλαθλοι της γηπεδούχου προσπάθησαν να εισέλθουν εντός σπάζοντας μία πόρτα των αποδυτηρίων. Επειτα από παρέμβαση της Αστυνομίας, δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν. Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν εντός των αποδυτηρίων μας ώς την αναγραφή του φύλλου αγώνα και την αποχώρησή μας από αυτά».