Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητή στην Καλιφόρνια και προκάλεσε φόβο στους παίκτες που αγωνίζονται στο τουρνουά τένις Ιντιαν Ουέλς.

«Για μερικά δευτερόλεπτα τρόμαξα. Ηταν η πρώτη φορά που κατάλαβα σεισμό», είπε ο Ρότζερ Φέντερερ «Στην αρχή δεν ήξερα τι ακριβώς συμβαίνει. Ετρεξα έξω από το σπίτι. Δεν ήξερα πόσο θα διαρκέσει, αν θα χειροτέρευε ή αν τα χειρότερα είχαν περάσει. Ευτυχώς, η οικογένεια μου δεν ήταν στο σπίτι. Ηταν παράξενο το συναίσθημα, αφού άκουγες τα παράθυρα να τρίζουν και σκεφτόσουν ότι είσαι σε κλειστό χώρο». Παρ’ όλα αυτά, ο Φέντερερ δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης τον Ιβάν Ντόντιτς από την Κροατία (6-3,6-1).

«Τρόμαξα πολύ για πρώτη φορά στη ζωή μου», παραδέχτηκε και ο Ράφαελ Ναδάλ. «Ημουν στο κρεβάτι του μασάζ πριν από την προπόνηση. Νομίζω ότι το κρεβάτι μετακινήθηκε λίγο»

Η γερμανίδα Αντζελα Κέρμπερ νόμιζε στην αρχή ότι το τρένο προκαλούσε τις δονήσεις. «Συζητούσα με τον προπονητή μου στον κήπο και έβλεπα τα πάντα να κινούνται. Στην αρχή νόμιζα ότι όλο αυτό το προκαλούσε το τρένο στον υπόγειο, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι είμαστε κοντά στην έρημο και δεν υπήρχε μετρό. Ηταν η πρώτη φορά που κατάλαβα σεισμό», είπε η γερμανίδα τενίστρια.