Τα απόνερα του τελικού στο Ελληνικό έχουν συνέχεια με τους παίκτες του Ολυμπιακού να συντάσσουν από κοινού ανακοίνωση ουσιαστικά απαντώντας στην αντίστοιχη του ΠΣΑΚ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμοιβομένων Καλαθοσφαιρσιτών), που εμφανώς τους ενόχλησε !

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο σύνδεσμος των Ελλήνων παικτών εξέδωσε ανακοίνωση το απόγευμα σύμφωνα με την οποία καλεί τους δύο αρχηγούς των ομάδων σε κοινή συνάντηση για να αποφασιστεί το πώς θα αντιδράσουν οι παίκτες.

Όμως μια φράση πιο ψηλά στην ανακοίνωση, ήταν αυτή που άναψε φωτιές στους παίκτες των πρωταθλητών.

«Oι πρόεδροι των ομάδων μπροστά στο προσωπικό τους γόητρο και τη ματαιοδοξία ξεχνούν την ασφάλεια των ίδιων των παικτών τους και τους απασχολεί μόνο το κάθε λογής τρόπαιο» αναφέρει σε ένα σημείο η ανακοίνωση για την οποία δεν είχε ενημερωθεί ο Γιώργος Πρίντεζης μέλος του ΔΣ του συνδέσμου.

Αυτό ενόχλησε τους παίκτες που θεωρούν ότι είναι άδικο οι αδελφοί Αγγελόπουλοι να μπαίνουν στο ίδιο καζάνι με τους ομόλογούς τους στον Παναθηναϊκό και αντέδρασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο Πρίντεζης επικοινώνησε με μέλη του συνδέσμου και ζήτησε εξηγήσεις εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του αλλά και των συμπαικτών του γι’ αυτό.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ολυμπιακού συνέταξαν από κοινού ανακοίνωση την οποία και δημοσιοποίησαν πριν από λίγο.

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ως αθλητές του Ολυμπιακού ότι ποτέ δεν έχουμε νιώσει ότι χρησιμοποιούμαστε από τους προέδρους μας προς εξυπηρέτηση του προσωπικού τους γοήτρου και της ματαιοδοξίας τους. Ίσα-ίσα πιστεύουμε ότι θα χάριζαν όλους τους τίτλους για την εξυγίανση του αθλήματος.

»Συμφωνούμε με τον ΠΣΑΚ ότι επιτέλους θα πρέπει να βρεθεί λύση με το πρόβλημα της βίας γιατί αργά ή γρήγορα θα θρηνήσουμε θύματα.

»Για να γίνει, όμως, αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να τους βάζουμε στο ίδιο καζάνι. Ο κόσμος βλέπει, έχει κρίση και καταλαβαίνει» αναφέρει χαρακτηριστικά και φωτογραφίζει ακριβώς αυτό το θέμα των προέδρων και του επιμερισμού των ευθυνών.

Επίσης οι παίκτες του Ολυμπιακού και ιδιαίτερα ο Χάινς ήταν αυτοί που πήραν την απόφαση να αγωνιστούν, προκειμένου να μην εκτραχυνθεί περισσότερο η κατάσταση, όταν ρωτήθηκαν τόσο από τη διοίκηση όσο και από το τεχνικό τίμ.

Στο μεταξύ οι Πρωταθλητές Ευρώπης αλλάζοντας…τσιπάκι λόγω Χίμκι προετοιμάζονται για τον δύσκολο αγώνα της Μόσχας την Παρασκευή, όπου το πιθανότερο είναι να εμφανιστούν μόνο με δύο βασικά γκάρντ (Σπανούλης-Λό) καθώς ο Σλούκας αποκόμισε μια κάκωση στον τετρακέφαλο και δύσκολα θα προλάβει το ραντεβού με τους Ρώσους.

Επίσης στην τελική ευθεία θα μπει και το θέμα της προσθήκης στο ρόστερ, με τον Σέλβιν Μακ και τον Ντορόν Πέρκινς να είναι τα νέα ονόματα που εξετάζονται από τον Γιώργο Μπαρτζώκα παράλληλα με τον Κρίς Κουίν.

Θυμίζουμε ότι για να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στο δεύτερο γύρο του τοπ-16 ο παίκτης θα πρέπει να δηλωθεί το αργότερο μέχρι τις 21 του μήνα.