Και τα τρία γκολ του αγώνα προήλθαν από λάθος εξόδους των δύο γκολκίπερ ενώ οι γηπεδούχοι έχουν δικαιολογημένα παράπονα από τον βοηθό Στυλιανό Τσολάκη, αφού με δική του υπόδειξη ακυρώθηκε κανονικό γκολ του Ιωάννου στο 11′.

Ο Ολυμπιακός είχε την εδαφική υπεροχή παρά τον άσχημο αγωνιστικό χώρο, δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες, έστειλε δύο φορές την μπάλα στα αντίπαλα δοκάρια (13′ Μοδέστο, 60′ Ιμπαγάσα) και θα μπορούσε να είχε σημειώσει νίκη με μεγαλύτερο σκορ.

Παράλληλα όμως θα μπορούσε και να μην είχε νικήσει, αφού η Βέροια τον κοίταξε στα μάτια και χτύπησε το ματς όσο μπορούσε. Αν ο βοηθός έπαιρνε σωστή απόφαση, ο Ιωάννου ήταν εύστοχος από θέση γκολ ή αν το σουτ του Ολαϊτάν στο 58′ δεν έβρισκε στη συμβολή των δοκαριών, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν διαφορετικό.

Οι δύο γκολκίπερ ήταν σε κακή ημέρα χθες. Ο Δασκαλάκης άργησε στο 20′ να πάει πάνω στον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική προσπάθεια του Χολέβας και άνοιξε το σκορ (0-1). Ο Κάρολ… δώρισε στο 30′ γκολ, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπαρκάν έχασε την μπάλα από την αγκαλιά του και ο Ιωάννου ισοφάρισε (1-1). Κάτι ανάλογο συνέβη στο 42′. Σε εκτέλεση κόρνερ του Ιμπαγάσα ο Δασκαλάκης έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Μοδέστο έδωσε τη νίκη με πλασέ (1-2). Ο γκολκίπερ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Σιόβα, αλλά κάτι τέτοιο δεν φάνηκε.

Ο διαιτητής Βοσκάκης από το Ρέθυμνο ήταν καλός, αλλά στην ακύρωση του γκολ άκουσε την υπόδειξη του βοηθού του. Εδειξε κίτρινη κάρτες στον Ζε Βίτορ.

ΒΕΡΟΙΑ: Δασκαλάκης, Γεωργιάδης (46′ Καλτσάς), Σνάουτσνερ, Καλί (48′ Τζημογιάννης), Τόμας, Καλογέρης, Γεωργέας, Ζε Βίτορ, Ολαϊτάν (77′ Πέρεθ), Μπαρκάν, Ιωάννου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Σιόβας, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοδέστο (87′ Γκρέκο), Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (72′ Φουστέρ), Μασάντο, Τζιμπούρ (82′ Μήτρογλου).

«ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δήλωσε: «Δεν ήταν ένα καλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι εξαιτίας του αγωνιστικού χώρου, οι δύο ομάδες πάλεψαν αρκετά και ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε καλύτερος γι’ αυτό και κέρδισε το ματς. Στην Ελλάδα υπάρχουν και ωραία γήπεδα. Πάντως σε ένα ματς παίζει ρόλο η συμπεριφορά των παικτών, να ξέρουν δηλαδή να αγωνίζονται και να μπορούν να εκμεταλλεύονται τις στημένες φάσεις. Η Βέροια είναι δύσκολος αντίπαλος και γι’ αυτό δεν νικήσαμε εύκολα».

Ο Μάκης Χάβος είχε παράπονα από τη διαιτησία: «Ξέραμε ότι είναι δύσκολη η αποστολή μας και έγινε δυσκολότερη γιατί παίζαμε με τον πρωταθλητή. Από αδράνεια δεχτήκαμε δύο γκολ και το δεύτερο ήταν από πεντακάθαρο φάουλ όπως μου είπε ο Δασκαλάκης. Χάσαμε δυο ευκαιρίες να ισοφαρίσουμε και γιατί όχι να νικήσουμε. Ενημερώθηκα ότι το γκολ του Ιωάννου ήταν πεντακάθαρο».