Αντίο µε ήττα! Η Λάρισα ολοκλήρωσε τους αγώνες της στο Αλκαζάρ γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανιώνιο µε 1-0, σε µατς που είχε συγκλονιστικό φινάλε.


Με πορεία των οργανωµένων οπαδών από την πλατεία της πόλης µέχριτο γήπεδο και µε γύρο θριάµβου από τους βετεράνους ποδοσφαιριστές στο ηµίχρονο, µε σηµαίες όπου αναγράφονταν οι σηµαδιακές ηµεροµηνίες για τη Λάρισα (1964 έτος ίδρυσης, 1985 κατάκτηση Κυπέλλου, 1988 κατάκτηση πρωταθλήµατος, 2007 κατάκτηση Κυπέλλου και 2010 για το «ΑΕΛ Αρένα») αλλάκαι φωτεινές επιγραφές «Αντίο Αλκαζάρ» συνδυάστηκεο αποχαιρετισµός του παλιού γηπέδου από τους Λαρισινούς. Καθώς και µε το γκολτου Σάµαρη που έδωσε όλη τη χαρά στον Πανιώνιο. Με τον Ακη Μάντζιο ως υπηρεσιακό προπονητή, οι Κυανέρυθροι έχουν νικήσει και την ΑΕΚ, µόνον που ο Πανιώνιος κινδυνεύει να αλλάξει… κατηγορία, ενώ η Λάρισα επί του παρόντος αλλάζει γήπεδο χωρίς πάντως να είναι µακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι είχαν ορισµένες καλές στιγµέςστο α’ ηµίχρονο κυρίως από τις κατεβασιές του Βενετίδη που µαζί µε τον Μετίν δηµιούργησαν επικίνδυνο δίδυµοαπό την αριστερή πλευρά αλλά µέχρι εκεί. Μέσα στην περιοχή ο Πανιώνιος είχε αρκετούς παίκτες και µε κορυφαίο τον Λάτκα, ο οποίος σταµατούσε µε το σώµα του τα σουτ των αντιπάλων κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του Μάχο.

Πριν από το τέλος του ηµιχρόνου, ο Πανιώνιος πέτυχε αυτό που ήθελε, έστειλε την µπάλα στα δίχτυα και γέµισε µε περισσότερο άγχος τους παίκτες του Παπακώστα. Στο 42’ο Γουνδουλάκης έκανε τη σέντρα από εκτέλεση φάουλ, ο Νταµπίζας απέκρουσε µε κεφαλιά και ο Σάµαρης µε δυνατό σουτ έστειλε την µπάλα στα δίχτυα της εστίας του Αµπάρη (0-1).

Η Λάρισα προσπάθησε να ψάξει την απάντηση αλλά δεν τα κατάφερε. Στο µεγαλύτερο µέρος του β’ ηµιχρόνου είχε πρόβληµα στην τελική προσπάθεια, αφού οι παίκτες της κυκλοφορούσαν την µπάλα µέχρι την αντίπαλη περιοχή – µε δεδοµένο ότι τους έδιναν και χώρο οι αµυντικοί του Πανιωνίου – αλλά στη συνέχεια δεν µπορούσαν να γίνουν απειλητικοί. Στο τελευταίο πεντάλεπτο είχαµε πινγκ πονγκ ευκαιριών. Ο Χίκα έχασετετ α τετ, ο Μετίν αστόχησε απελπιστικά από δύο µέτρακαι ο Νταµπίζας έστειλε την µπάλα στα δίχτυα αλλά απόεµφανή θέση οφσάιντ. Το 0-1 δεν άλλαξε…

«Χρωστάµε µία µεγάλη συγγνώµη από τον κόσµο, τον οποίο θέλαµε να ικανοποιήσουµε σε αυτό το παιχνίδι αλλά δεν είχαµε πάθος και ρυθµό» δήλωσε ο Γιάννης Παπακώστας, ενώ ο Ακης Μάντζιος τόνισε: «Είχαµε δύσκολη εβδοµάδα, όπου προσπαθήσαµε να µαζέψουµε τα κοµµάτια µας και τελικά πήραµε τρεις πολύτιµους βαθµούς από µία ποιοτική οµάδα όπως είναι η Λάρισα».

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Το τελευταίο αντίο στο Αλκαζάρ, περιελάµβανε εκδηλώσεις µε πορεία των οπαδών από το κέντρο της πόλης και γύρο του θριάµβου από τους βετεράνους