Η Εθνική ναυάγησε στο πρώτο της παιχνίδι για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Χωρίς ψυχή και πάθος, με πολλές λάθος επιλογές στη σύνθεσή της, γνώρισε την ήττα στο Πορτ Ελίζαμπεθ. Η Νότια Κορέα επικράτησε με σκορ 2-0 και πλέον, το σενάριο της πρόκρισης μοιάζει με όνειρο.

Πότε δεχθήκαμε τα γκολ; Στις αρχές των δύο ημιχρόνων! Στο 7′ του πρώτου και στο 7′ του δευτέρου 45λεπτου. Και μετά, απλά …τρέχαμε. Χωρίς αποτέλεσμα, δίχως τον παραμικρό προγραμματισμό. Ο Ρεχάγκελ, εντελώς εκτός φόρμας, επέλεξε να αρχίσει τον αγώνα δίχως τον Κυργιάκο και με τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας, μήπως και υπάρξει περισσότερο τρέξιμο και πίεση. Τζίφος. Το δίδυμο Βύντρα -Αβραάμ ουδέποτε ενέπνευσε την εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες και πολλά λάθη άρχισαν από την αμυντική γραμμή.

Στο 7′, λοιπόν, οι Κι Σουνγκ χτύπησε φάουλ από τα αριστερά, Τζόρβας και Χαριστέας αδράνησαν και έτσι, ο Λι Γιουνγκ πετάχθηκε και με πλασέ στην κενή εστία σημείωσε το 1-0. Στο 52′, ήρθε το 2-0. Ο Βύντρα έχασε τη μπάλλα σχεδόν χωρίς καμμιά πίεση και ο Παρκ επωφελήθηκε, ξεχύθηκε στην κόντρα και με σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ηταν αδύνατο στη συνέχεια να αλλάξει η μορφή του αγώνα.Μόνο ο Γκέκας απείλησε στο 80′, όταν έπιασε το δυνατό σουτ και ο Γιουνγκ έδιωξε έξοχα σε κόρνερ. Η Εθνική μας είχε διάθεση μόνο μετά τα δύο γκολ των Κορεατών, αλλά και πάλι έμεινε στο μηδέν, όπως και στα ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου των ΗΠΑ. Ναυάγιο…Ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες καλό είναι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Γιατί τέτοια εμφάνιση, δεν δικαιολογείται.

Η κριτική της Εθνικής από τον απεσταλμένο των ΝΕΩΝ

Διαιτήτευσε ο Χέστερ από τη Νέα Ζηλανδία.

Κίτρινη: Τοροσίδης.

Ν. Κορέα: Γιουνγκ, Τσο, Παρκ Σι-Γιουνγκ, Κιμ Παρκ, Κι(74′ Να-Μιλ), Λι( 90′ Σουνγκ), Γέομ, Τσα, Παρκ(86′ Λέουν), Λι-Τσουνγκ, Χου.

Ελλάδα: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (46′ Πατσατζόγλου), Γκέκας, Χαριστέας(60′ Καπετάνος), Σαμαράς( 58′ Σαλπιγγίδης).