Φταίει μόνο ο Ζίκο που το +1 από τον Παναθηναϊκό έγινε-7; Υπάρχει φίλαθλος του Ολυμπιακού που να πιστεύει πως για όλα αυτά που συμβαίνουν στην ομάδα υπεύθυνος είναι μόνο ο προπονητής; Τα πρώτα μηνύματα της παρακμής των νταμπλούχων φάνηκαν από το περασμένο καλοκαίρι. Ποιος είναι υπεύθυνος που στην πλάτη του Ολυμπιακού έγιναν πειράματα στην τεχνική ηγεσία με την πρόσληψη του άπειρου Τιμούρ Κετσπάγια;

Ποιος είναι υπεύθυνος για τον ερχομό του Ζίκο; Ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον πλανήτη, όμως η πορεία του δεν είναι ανάλογη στην προπονητική καριέρα του.

Ο Ολυμπιακός έμεινε γυμνός στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής μετά την αποχώρηση του αρχηγού Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Έμεινε χωρίς εναλλακτικές λύσεις στην επίθεση. Ο Ζίκο έκανε τον σταυρό του μην τραυματιστεί ο Μήτρογλου.

ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ

Ποιος είναι υπεύθυνος που ο Ολυμπιακός δεν έχει δυνατές φωνές στη Σούπερ Λίγκα και στην ΕΠΟ; Πού είναι ο Σάββας Θεοδωρίδης; Ο Τζόρτζεβιτς; Δεν θα μπορούσε ο «Τζόλε» να προσφέρει τις υπηρεσίες του; Ο «μεγάλος αρχηγός» έχει τη γνώση και την πείρα για να αναλάβει δράση σε άλλο πόστο. Αποχώρησαν οι Κοβάσεβιτς, Πατσατζόγλου, Άντζας, Μενδρινός, πουλήθηκε ο Μπελούτσι στην Πόρτο, ο Λέτο θεωρήθηκε το «μαύρο πρόβατο» και ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε στην αγορά του από τη Λίβερπουλ, με αποτέλεσμα ο Αργεντινός αριστερός μεσοεπιθετικός να καταλήξει στον Παναθηναϊκό.

Πού είναι οι μεταγραφές του χειμερινής περιόδου; Ο Ντάτολο έφθασε στην Αθήνα κατόπιν εορτής. Ο Λούα Λούα θέλει παιχνίδια στα πόδια του και ο Ολυμπιακός ακόμα περιμένει το έγγραφο από τη Σαχτάρ για τον δανεισμό του Καστίγιο.

Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν με κιάλια τον ΠΑΟ. Η εικόνα που βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και η μυρωδιά που αναδίδεται από τα αποδυτήρια είναι άσχημη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Φαίνεται ότι έχουν μείνει στο ρεπό των εννιά ημερών την περίοδο των Χριστουγέννων. Ούτε οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάθησαν τόσες ημέρες! Ποιοι ευθύνονται για τους τραυματισμούς; Είναι δυνατόν να έχουν τραυματιστεί τη φετινή σεζόν δύο ενδεκάδες;

Ο Ζίκο έμεινε μόνος του χωρίς στηρίγματα. Δεν πείθει ούτε στις προπονήσεις.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν χαλαρώσει. Ο γενικός διευθυντής Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο αθλητικός διευθυντής Δημήτρης Θεοδωρίδης πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και χαϊδεύουν αυτιά αντί να πάρουν δραστικά μέτρα.

Αλλά για όλα αυτά ποιος φταίει; Καληνύχτα κ. Κόκκαλη…

ΑΠΩΝ

Για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει μείνει τόσες ημέρες στις ΗΠΑ. Η δυναμική παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη στα αποδυτήρια παραμονές του μεγάλου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ανέβασε στα ύψη το ηθικό των παικτών. Η πειραϊκή ομάδα νίκησε τους «πράσινους» με 2-0, πάτησε κορυφή τη 12η αγωνιστική και κρατήθηκε με έναν βαθμό διαφορά έως τη 14η αγωνιστική. Η κατρακύλα άρχισε στον αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το δεύτερο χαστούκι ήρθε από την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Από τότε η Ένωση δεν έχει πάρει άλλο τρίποντο!

Η νίκη επί της Λάρισας επιτεύχθηκε με την ψυχή στο στόμα, για να ακολουθήσει η ισοπαλία στην Καβάλα με την ομώνυμη ομάδα. Με την εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός, θα συναντήσει μεγάλες δυσκολίες στο ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Χεσούς Ντάτολο δεν πρόλαβε χθες να ολοκληρώσει τις ιατρικές εξετάσεις και σήμερα θα μεταβεί στα γραφεία του Ολυμπιακού για να υπογράψει συμβόλαιο υπό μορφή δανεισμού έως το τέλος της σεζόν.

ΔΙΟΡΙΑ ΣΤΗ ΣΑΧΤΑΡ

Ο Ολυμπιακός έδωσε διορία μέχρι σήμερα στη Σαχτάρ προκειμένου να αποστείλει το έγγραφο για τον δανεισμό του Νέρι Καστίγιο.

Πρόταση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ ετοιμάζει η Μπόκα Τζούνιορς στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Λεντέσμα σύμφωνα με την «Οle». Στον Ολυμπιακό έλεγαν χθες σχετικά με την ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας ότι θα πρέπει να υπάρχει ευαισθησία για τα επεισόδια σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος που έχουν γίνει και ότι η διοργανώτρια αρχή δεν πρέπει να προδικάζει αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής.

Ο Ζίκο, σε σχόλιό του στην προσωπική ιστοσελίδα του, αναφέρει: «Δυστυχώς για μία ακόμα φορά δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στη νίκη, που ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Η ισοπαλία είναι πολύ κακό αποτέλεσμα για εμάς, διότι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται σε καλή φάση και αύξησε τη διαφορά στους επτά βαθμούς. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο από το να δουλέψουμε και να πολεμήσουμε για τα αποτελέσματα».

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη χθες ο Λουτσιάνο Γκαλέτι προκειμένου να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις.

●●● Τα εισιτήρια του αγώνα ΟλυμπιακούΠΑΟΚ θα διατεθούν αύριο (10.00-18.00) από τα εκδοτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης» και με τηλεφωνική αγορά. Τιμώνται προς 15, 20, 25, 30, 40 ευρώ.

ΒΟΛΕΣ

Τον Ζίκο «κάρφωσε» ο Στολτίδης. Ο 35χρονος μέσος, μετά τον αγώνα με την Καβάλα, τόνισε: «Ακόμα και στις χειρότερες ημέρες μας μπαίναμε στο γήπεδο και δημιουργούσαμε 4- 5 ευκαιρίες.

Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε φάση. Στο β΄ ημίχρονο είχαμε τρία σουτ έξω από την περιοχή. Πώς να κερδίσεις έτσι;».

Ο Αντώνης Νικοπολίδης υπογράμμισε: «Δεν παίξαμε καθόλου καλά. Προς το τέλος του αγώνα ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξουμε τα πράγματα».

ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Οι ποδοσφαιριστές έχουν χαλαρώσει. Ο Γιάννης Χρυσικόπουλος και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης πηγαίνουν στις προπονήσεις και χαϊδεύουν αυτιά αντί να πάρουν μέτρα

Δεν είναι ώρα για ευθύνες

Ο Τζόρτζεβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportnet τόνισε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται να ρίχνουμε ευθύνες, αλλά να διορθώσουμε το πρόβλημα και να οδηγήσουμε την ομάδα στην κορυφή. Το πρωτάθλημα δεν έχει χαθεί και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και μέσα από τις δυσκολίες γίνεται πιο δυνατός. Πιστεύω ότι μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Τα πάντα θα κριθούν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής έχει αλλάξει φέτος μία φορά. Δεν πρέπει πάντα να τα ρίχνουμε στον προπονητή». ●●● Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σάββας Θεοδωρίδης σε δηλώσεις του τόνισε:

«Γίνονται σημεία και τέρατα σε όλους τους χώρους. Θα πρέπει να αλλάξουν και τα δεδομένα σε Σούπερ Λίγκα και ΕΠΟ. Γίνεται χαμός εις βάρος του Ολυμπιακού. Ποιος φταίει για την πρόσληψη του Ζίκο; Οι Μπάντοβιτς και Νινιάδης έπρεπε να είναι δίπλα του για να τον διευκολύνουν. Το να είσαι μεγάλος παίκτης δεν προϋποθέτει ότι είσαι και μεγάλος προπονητής. Ακόμα δεν έχει χαθεί τίποτα. Πρέπει να ενωθούν όλες οι δυνάμεις για να διεκδικήσουμε τον τίτλο».