Πρώτη νίκη! Η Βέροια επικράτησε χθες του ΟΦΗ με 2-1 και πανηγύρισε την πρώτη επιτυχία της στη Σούπερ Λίγκα.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Βέροια είχε τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι αλλά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που προηγήθηκε στο σκορ, αν και δεν είχε καταφέρει να δημιουργήσει ευκαιρίες στο ματς. Αρκούσε ένα λάθος της αμυντικής γραμμής των γηπεδούχων για να πάρουν το προβάδισμα οι Κρητικοί και μάλιστα πολύ γρήγορα. Στο 8΄ ο Πετκάκης θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Τέρορ αλλά δεν κατάφεραν να συνεργαστούν σωστά και ο Πόποβιτς που παραμόνευε έγινε κάτοχός της και την έστειλε στα δίχτυα (0-1).

Η Βέροια παρά το σοκ από το γκολ που δέχτηκε, πέρασε στην αντεπίθεση και πολιόρκησε την εστία του ΟΦΗ. Στο 15΄ από το δυνατό σουτ του Ερέρα η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ ενώ στο 39΄ οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα από στημένη φάση. Ο Ζουλίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Αλεξίου με κεφαλιά νίκησε τον Πέερσμαν (1-1).

Η Βέροια είχε κι άλλη ευκαιρία να φτάσει σε δεύτερο γκολ πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, αλλά στο 42΄ το σουτ που επιχείρησε ο Πάεζ βρήκε δοκάρι. Οριζόντιο αυτήν την φορά.

Στο δεύτερο μισό του αγώνα το σκηνικό άλλαξε και μάλιστα από πολύ νωρίς. Οι φάσεις για τη Βέροια ήρθαν πολύ γρήγορα. Στο 52΄ ο Μπικόφσκι ανατράπηκε στην αντίπαλη περιοχή από τον Αρβανίτη και ο διαιτητής Κοντογιαννίδης καταλόγισε πέναλτι. Την ευθύνη του σουτ από τα 11 μέτρα ανέλαβε ο Ράνιτς αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η Βέροια βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 54΄ από την πάσα του Μπικόσφκι, ο Ερέρα με σουτ νίκησε τον Πέερσμαν. (2-1).

Αυτό το γκολ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στη Βέροια, αφού ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει αλλά δεν το κατάφερε ποτέ, αφού δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

«Ο κόσμος είδε ένα πολύ καλό παιχνίδι, με έναν καλό ΟΦΗ. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου γιατί έδωσαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους»δήλωσε ο τεχνικός της Βέροιας Ράτκο Ντοστάνιτς.

Ο προπονητής του ΟΦΗ Ράινερ Μάουρερ τόνισε: «Συγχαρητήρια στη Βέροια για τη νίκη της. Εμείς ξεκινήσαμε καλά στα πρώτα 15 λεπτά, πετύχαμε ένα γκολ και χάσαμε κάποιες ευκαιρίες. Αδικηθήκαμε από τον διαιτητή στη φάση του πέναλτι».