Συνεχίζει να μαθαίνει ο Παναθηναϊκός! Μαθήματα σωστού και μοντέρνου ποδοσφαίρου δίδαξε η Κέρκυρα στον Παναθηναϊκό και αν όπως είχε πει ο Βίκτορ Μουνιόθ μετά την Παρί Σεν Ζερμέν «η τεσσάρα αποτέλεσε γερό μάθημα για μάς», η τριάρα (3-1) στο νησί των Φαιάκων δείχνει ότι οι «πράσινοι» είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως.

Κι αν ο Οδυσσέας κατάφερε να φύγει επιτυχώς από το νησί των Φαιάκων, που ήταν ο τελευταίος σταθμός πριν από την επιστροφή του στην Ιθάκη, ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φετινό ματς πρωταθλήματος άφησε τρεις πολύτιμους βαθμούς, χάνοντας την επαφή (8 ολόκληροι βαθμοί) με την κορυφή! Η Κέρκυρα άρχισε να δημιουργεί παράδοση με τον Παναθηναϊκό, καθώς και στις 24/10/2004 είχε νικήσει τους «πράσινους» με 2-0. Ο Μπάμπης Τεννές ήταν διαβασμένος, έκλεισε τους διαδρόμους στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και με αντεπιθέσεις- φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του έφτασε στα τρία γκολ, ενώ μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα.

Ο Μουνιόθ, που μετά την Παρί επανέφερε την βασική 11άδα, είχε την ατυχή έμπνευση να χρησιμοποιήσει στο κέντρο τους Μπόβιο – Βίκτορ. Ο Βραζιλιάνος με τον Ισπανό δεν κατάφεραν να συνδυαστούν, και πώς να τα καταφέρουν όταν ο Ισπανός προπονητής κάθε αγωνιστική αλλάζει και θέση στον συμπατριώτη του χαφ!

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που πέτυχε ο Παναθηναϊκός με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 27΄ (ο Παπαδόπουλος έπεσε θεαματικά μετά σπρώξιμο του Κουτσουρέ) έλεγξαν τον ρυθμό, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο η υπεροχή τους ήταν καθολική. Με τον Γκουέλα να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 1ο λεπτό του δεύτερου 45λεπτου, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να έχουν μείνει στα αποδυτήρια και τους παίκτες της Κέρκυρας να πηγαίνουν πάντα πρώτοι στην μπάλα. Ο Γκουέλα έφθασε ανενόχλητος μέχρι τη μι κρή περιοχή του ΠΑΟ, με προσποίηση απέφυγε τον Γκούμα και με πλασέ έκανε το 1-1. Ο Βίκτορ Μουνιόθ βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί (για άλλο ένα παιχνίδι) να δημιουργήσει ευκαιρίες, αντικατέστησε στο 59΄ τον Ρομέρο με τον Γκονζάλες, φέρνοντας στον άξονα τον Αργεντινό και δεξιά τον Βίκτορ. Ο «κρύος» Γκονζάλες τράβηξε τον Καραδήμο εκατοστά έξω από την περιοχή στην προσπάθειά του να μη φτάσει ο αντίπαλός του πρώτος στην μπάλα, όμως ο Βασσάρας, που χθες ήταν ντεφορμέ, «είδε» πέναλτι. Ο Ζαχαρόπουλος ήταν εύστοχος στο χτύπημα πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα (2-1) στην Κέρκυρα στο 63΄. Η Κέρκυρα με τους Ντα Σίλβα, Γκουστάβο και Κουτσουρέ να κάνουν σπουδαίο παιχνίδι, την άμυνά της να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απέναντι στους Σαλπιγγίδη και Παπαδόπουλο, συνέχισε να πατάει γκάζι και να δημιουργεί συνέχεια ευκαιρίες. Στο 64΄ σε αντεπίθεση του Ντακόλ ο Μόρις πρόλαβε να διώξει στο τσακ με τακουνάκι προ του Εμπέντε και στο 70΄ ήρθε η αποβολή του Λουκά Βύντρα. Ο Γκουέλα πολύ γρήγορος ξέφυγε από τους αμυντικούς του ΠΑΟ και ο δεξιός μπακ των «πρασίνων» αναγκάστηκε με τάκλιν να τον ανακόψει αντικανονικά από πίσω. Αν και δεν φαινόταν να ήταν ο τελευταίος (δίπλα του ο Μόρις) εντούτοις ο Θεσσαλονικιός διαιτητής του έδειξε κόκκινη κάρτα.

Ο Μπάμπης Τεννές που είχε στήσει εξαιρετικά την ομάδα του, είχε δώσει το έναυσμα για αντεπιθέσεις, οι οποίες αποδείχθηκαν φωτιά! Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ζαχαρόπουλος βγήκε τετ-α-τετ με τον Εμπέντε, αλλά ο Καμερουνέζος απέκρουσε, στο επόμενο λεπτό ο Γκούμας, έπειτα από κόρνερ, κέρδισε την κεφαλιά αλλά αστόχησε από καλή θέση και στο τέταρτο έξτρα λεπτό ήρθε η νέα ψυχρολουσία (3-1). Ο Γκουέλα σε αντεπίθεση έκανε σουτ, ο Εμπέντε απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Ντα Σίλβα, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Κέρκυρας, έγραψε το τελικό σκορ, και οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των φίλων (κατάμεστο το Εθνικό στάδιο) της τοπικής ομάδας συνεχίστηκαν για πολλή ώρα μετά τη λήξη.