Περισσότερους από 1.000 διακεκριμένους επιστήμονες, ερευνητές, εκπροσώπους της βιομηχανίας των Νανοτεχνολογιών και των Νανοεπιστημών, αλλά και εκπροσώπους φορέων χάραξης πολιτικής και την πολιτική ηγεσία από 65 χώρες θα φέρει κοντά για να ανταλλάξουν απόψεις για θέματα αιχμής και να ενισχύσουν την καινοτομία στα εν λόγω πεδία το 15o Nanotexnology 2018 που διοργανώνει το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ για 15η συνεχή χρονιάαπό τις 30 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο «Porto Palace Conference Center» στη Θεσσαλονίκη.

Το πολύ-γεγονός Διεθνών Επιστημονικών, Τεχνολογικών και Επιχειρηματικών Εκδηλώσεων στις Νανοτεχνολογίες, τα Οργανικά Ηλεκτρονικά και τη Νανοϊατρική διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δικτύου Ερευνας και Καινοτομίας ΝΑΝΟΝΕΤ, που αριθμεί 570 μέλη-οργανισμούς από όλο τον κόσμο, του Ελληνικού Συνδέσμου Εταιρειών HOPE-A, της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και άλλων διεθνών τεχνολογικών φορέων και πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο του Nanotexnology 2018 θα πραγματοποιηθούν τέσσερα συνέδρια:

Το διεθνώς αναγνωρισμένο συνέδριο Ιnternational Conference on Nanosciences & Nanotechnologies (NN18), που αποτελεί την ετήσια συνάντηση των επιστημόνων, ερευνητών, μηχανικών και των εταιρειών που ειδικεύονται και ενδιαφέρονται για τα νέα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα που προκύπτουν από την περιοχή των Ν&Ν και καλύπτουν τα ηλεκτρονικά, την ενέργεια, το περιβάλλον, την υγεία, τις μεταφορές, την ασφάλεια, την εκπαίδευση κ.ά.

Το International Symposium on Flexible Organic Electronics (ISFOE18), το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια διεθνώς στην επιστήμη και την τεχνολογία των εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών. Ο σκοπός του ISFOE είναι να φέρει κοντά επιστήμονες και μηχανικούς που ασχολούνται με την έρευνα, την ανάπτυξη και την κατασκευή εύκαμπτων οργανικών ηλεκτρονικών με εφαρμογές στην ενέργεια, τον φωτισμό κ.α. και να αναδείξει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

To International Workshop on 3D Printing, 3D Bioprinting, Digital and Additive Manufacturing (I3D18) που παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και βιοεκτύπωσης, καθώς και της ψηφιακής και προσθετικής παραγωγής, συγκεντρώνοντας κορυφαίους επιστήμονες και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο διεθνώς, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό μέρος για τη διάχυση γνώσης και την εξέλιξη της παραγωγής με τη χρήση των πιο σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων.

Το International Summer Schools on «Nanosciences & Nanotechnologies, Organic Electronics & Nanomedicine» (ISSON18) που στοχεύει στην εκπαίδευση νέων ερευνητών, αποφοίτων Πανεπιστημίων και στελεχών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων στους τομείς των Νανοτεχνολογιών, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και της Νανοϊατρικής.

Η διεθνής έκθεση «Νanotexnology Expo 2018» προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης με την τεχνολογία και τη βιομηχανία της Νανοτεχνολογίας, με τη συμμετοχή εταιρειών, ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Νανοτεχνολογίας, της Νανοϊατρικής, των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους. Οι επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με όλο το φάσμα των τεχνολογιών αιχμής που βασίζονται στις Νανοτεχνολογίες, καθώς και με καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που προκύπτουν από την αξιοποίησή τους.

Κατά τη διάρκεια του Νanotexnology 2018 πραγματοποιούνται Business Forum και Matchmaking Event (B2B), όπως και διάφορα Special Workshops, όπως τα EU Projects on Nanotechnologies and Advanced Materials, for OPVs and Perovskites, HOPE-A (Hellenic Organic and Printed Electronics Association) – IAPE (Innovation Alliance of Printed Electronics of China) Joint Workshop on Organic Electronics, New Business Development & Commercialization Workshop και Workshop on Computational Modeling of Materials & Devices.

Για περισσότερες πληροφορίες συνδεθείτε στην ιστοσελίδα: http://www.nanotexnology.com/