Ο διάσημος αστροφυσικό παρουσίασε τη νέα του θεωρία για τη Μεγάλη Εκρηξη

Ο Στίβεν Χόκινγκ γνωρίζει τι υπήρχε πριν το Big Bang

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2018 14:01 |
Ο Στίβεν Χόκινγκ γνωρίζει τι υπήρχε πριν το Big Bang
Ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι ο χωροχρόνος βρισκόταν ήταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χωροχρόνος όσο και γενικότερα το όλο περιβάλλον το οποίο υπήρχε πριν την δημιουργία του Σύμπαντος (μας) είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος.

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός και κοσμολόγος Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Star Talk» του National Geographic και ανέλυσε την θεωρία του για το συνέβη ή καλύτερα για το τι μπορεί να υπήρχε πριν το Big Bang, τη Μεγάλη Έκρηξη, το συμβάν από το οποίο σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία προέκυψε το Σύμπαν.

Ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι πριν την Μεγάλη Εκρηξη φαινομενικά δεν υπήρχε απολύτως τίποτε αλλά στην πραγματικότητα ο χωροχρόνος υπήρχε. Ο χωροχρόνος είναι το μαθηματικό μοντέλο που ενώνει τον χώρο και τον χρόνο σε μία συνέχεια. Ο χωροχρόνος συνήθως ερμηνεύεται ως συνδυασμός του ευκλείδειου χώρου τριών διαστάσεων με τον χρόνο ως μια επιπρόσθετη διάσταση, οπότε προκύπτει ένα πολύπτυχο μόρφωμα τεσσάρων διαστάσεων. Η τέταρτη διάσταση, αυτή του χρόνου, είναι διαφορετική από τις άλλες τρεις που αφορούν μήκος στον ευκλείδειο χώρο.

Ο Χόκινγκ υποστηρίζει ότι ο χωροχρόνος βρισκόταν ήταν καμπυλωμένος σε μια έξτρα διάσταση αλλά η συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χωροχρόνος όσο και γενικότερα το όλο περιβάλλον το οποίο υπήρχε πριν την δημιουργία του Σύμπαντος (μας) είναι φαινόμενα που δεν μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος. Η θεωρία αυτή έχει λάβει την ονομασία «πρόταση χωρίς σύνορα» και κεντρική της ιδέα είναι ότι αν προσπαθήσουμε να πάμε πίσω στον χρόνο για να δούμε τι συνέβη θα διαπιστώσουμε ότι ναι μεν ο χρόνος συρρικνώνεται συνεχώς καθώς το Σύμπαν μικραίνει συνεχώς πλησιάζοντας στο σημείο μηδέν (όταν δηλαδή συμβαίνει η Μεγάλη Έκρηξη) αλλά ο χρόνος συρρικνώνεται απεριόριστα και δεν φτάνει ποτέ σε ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης. Άρα πιθανώς ο χρόνος προϋπήρχε με κάποιο τρόπο της Μεγάλης Έκρηξης και του Σύμπαντος (μας).

Η «πρόταση χωρίς σύνορα» αποτελεί το τελευταίο διάστημα αντικείμενο μελέτης και ανταλλαγής απόψεων ακόμη και συγκρούσεων μέσα στην επιστημονική κοινότητα. Όπως και να έχει το πράγμα ο Χόκινγκ παρά την ηλικία του (είναι 76 ετών) και τα σοβαρά προβλήματα της υγείας του κατάφερε για μια ακόμη φορά να ταράξει τα νερά της επιστήμης και να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του.

26
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
09/03/2018 20:34
ΔΗΜΗΤΡΗΣ αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων θεωριών του επιστήμονα αυτού , προσπαθώντας να κατανοήσει την λογική της μεγάλης έκρηξης και δημιουργίας του σύμπαντος. Στηρίζεται στην κατανόηση του χώρου και του χρόνου όχι με ανθρώπινα κριτήρια λογικής αλλά κάτι σε μιά α΄λλη διάσταση απο αυτή που ζούμε. Η θεωρία του αυτή ασφαλώς είναι αποδεκτή , όμως δεν μπορεί να στιρηχθεί διότι δεν αποτελεί συνδετικό κρίκο στα όσα έχουν μέχρι τώρα ανακαλυφθεί .
Καλλ
09/03/2018 00:15
Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ,ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ. ΨΑΞΤΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ,ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ.
Τεο-Μοναχο
08/03/2018 19:44
Εκεινο που ειναι σιγουρο ειναι τι ΔΕΝ υπηρχε πριν το Bing Bang. Λοιπον πριν το Bing Bang δεν υπηρχε θεος
"XY" Βερολίνο
07/03/2018 13:31
Έπαισαν κι εδώ πολλά "πλαστά" likes/dislikes διότι το θέμα ύπαρξης Θεού "καίει" πολλούς Άθεους, οι οποίοι προσπαθούν μ΄ αυτό το τρόπο να παρουσιάσουν την κοινή γνώμη....... της "αρεσκείας τους".
L.A
08/03/2018 08:57
Οταν βρισκομαι σε αδιεξοδο βασιζομαι στο εξης σκεπτικο. Πιστευω κατι αλλα ΔΕΝ μπορω να το αποδειξω. Εσυ επι παραδειγματι απο την αλλη πιστευεις το αντιθετο αλλα, ουτε εσυ μπορεις να το αποδειξης. Πρεπει ομως να παρουμε εναν δρομο. Να προσεγγισουμε το δυνατον την '' αληθεια '' που τοσο πολυ θελουμε και οι δυο ΑΝ βεβαια υπαρχη.Τοτε ο μοναδικος δρομος ειναι ο κοινος νους. Δηλαδη : Λογικη, μαθηματικα, ιστορια
"XY" Βερολίνο
08/03/2018 13:21
Και τι ζητάς τώρα; Να με αλλάξεις; Και μία άλλη ερώτηση. Τον πληθυνικό τον διάχθηκες ποτέ;
L.A
08/03/2018 17:14
Το μηνυμα, απαντηση μου δεν την ειδα ολοκληρωμενη, ειχε συνεχεια και δεν ξερω για ποιο λογο κοπηκε. Ισως ηταν λαθος δικο μου. Θα προσπαθησω ξανα.....Οταν βρισκομαι σε αδιεξοδο βασιζομαι στο εξης σκεπτικο. Πιστευω κατι αλλα ΔΕΝ μπορω να το αποδειξω. Εσυ επι παραδειγματι απο την αλλη πιστευεις το αντιθετο αλλα, ουτε εσυ μπορεις να το αποδειξης. Πρεπει ομως να παρουμε εναν δρομο. Να προσεγγισουμε το δυνατον την '' αληθεια '' που τοσο πολυ θελουμε και οι δυο ΑΝ βεβαια υπαρχη.Τοτε ο μοναδικος δρομος ειναι ο κοινος νους. Δηλαδη : Λογικη, μαθηματικα, ιστορια
ΓΕΩΠΑΣ
07/03/2018 08:28
Ο χρόνος δεν είναι "διάσταση" αλλά παράμετρος της οποίας η μονάδα μετρήσεως έχει ορισθεί αυθαίρετα (και αυτή με βάση την Ευκελιδιο Γεωμετρία, ως υποδιάιρεση του κύκλου (μοίρες, σε λεπτά και δεύτερα λεπτά κλπ) και έχει μεταβάλεται σε ΣΤΑΘΕΡΑ βήματα προς μία, την αυξητική κατεύθυνση. ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΚΩΝΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΒΑΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ. Επιτέλους ας συρικνωθεί η ΑΝΝΟΗΣΙΑ. Η έλλειψη γνώσεως και η αδυναμία παραστάσεων και κατανοήσεων δεν είναι "γνώση" (Ο Στίβεν Χόκινγκ γνωρίζει τι υπήρχε πριν το Big Bang.... ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΙΓΑΝΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ... ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ- ΦΥΣΙΚΗ Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΒΑΣΗ). H θεωρία του BIG BANG είναι ΑΝΟΗΤΗ και πολύ υποδεέστερη της θεωρήσεως των Πυθαγορείων (ΩΟΝ ή ΟΩΝ, ΦΑΝΗΣ, ΕΡΩΣ = ΥΠΑΡΚΤΟΝ - ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΝ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΡΟΗ) αντι της "σουπας" που υπηρχε σε όλο το αχανες διάστημα των διαστημάτων και ξαφνικά σε ένα κλάσμα, υποκλάσματος υποκλασμάτων "χρονου" (;) έξινε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΕ ΤΡΙΣΑΠΕΙΡΟ ΧΩΡΟ μια έκρηξη που τελικά μεταφέρθηκε με κέτρο σε "σημείο" απ όπου και διατείνεται και άλλες αννοησίες π.χ. περι "στρεβλώσεως" του χωρό - χρόνου !!! περί ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ Η ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΣΥΜΠΑΝΤΩΝ (ΣΥΝ ΠΑΝ)χΠΑΝ ?) ΤΙ ΑΝΝΟΗΣΙΑ ... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΕΛΟΣ. ΤΟ ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ... ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ... Όπως δεν χωρά στον "νου" των εντόμων οι πράξεις των ανθρώπων...
bill
08/03/2018 07:53
Είσαι ανόητος.
Sudo
07/03/2018 00:45
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΟΝΟΗΤΟ. ΠΧ ( διαπιστώσουμε ότι ναι μεν ο χρόνος συρρικνώνεται) ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΟΡΟΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΙΌΡΙΣΤΗ ΣΥΡΡΊΚΝΩΣΗ.
Άπειροι θελουντοι
06/03/2018 23:01
Ο Αναξίμανδρος ο πρώτος που μίλησε για ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ τον 7ο αιώνα πριν τον γιεσουα.... ούτε μπανγκ, ούτε μπουκου μπουκου εβραϊκά... τι /ναι τουτο ρεεεεεεε..,
aris
06/03/2018 20:23
δεν είναι παράξενο να ήταν εκεί αυτός , δεν μοιάζει για UFO ?
ΜΜΜ
08/03/2018 14:44
Αυτός είναι πιο όμορφος από την ασχήμια της ψυχής σου
aris
08/03/2018 23:30
καλύτερά άσχημος παρά Εβραίος χωρίς πατρίδα
Νικωλαος
06/03/2018 19:53
Έχεις δίκαιο Έτσι για κομμουνστοεβραιους εγώ ήθελα όμως να απαντήσω σε αλλο άρθρο και μπηκα στο άρθρο για τον χωρόχρονο πριν την Μεγάλη έκρηξη.Δεν συγχωρεις τα σφάλματα.Έγραφα για την Κορέα.
Me
06/03/2018 18:18
0=1 Αυτό σύμφωνα με την απλή λογική μας δεν μπορεί να ισχύει, οπότε δεν έχουμε καμιά ελπίδα να ανακαλύψουμε πως ξεκίνησε το σύμπαν.
Γιωργος(δωστε μου το νομπελ να τελειωνουμε)
06/03/2018 17:44
Υποθετουν οτι το συμπαν πρεπει να ειχε καποια αρχη,αλλα ομως για να αρχιζει απο καπου τοτε λογικα και καπου θα πρεπει να τελειωνει εφοσον προκειται για διαστασεις ενος χωρου.Διαστημα δηλαδη χωρος κι εφοσον προσπαθουν το το ορισουν τοτε λαμβανεται το μεγεθος του ως πεπερασμενο δηλαδη γιγαντιο αλλα οχι απειρο.Ομως και για να οριστει το τελος του θα πρεπει να αρχιζει κατι αλλο εκει περα στο εσχατο οριο του συμπαντος ομως το οποιο δεν γινεται να υπαρχει,αρα προκυπτει ανυπαρξια οριου.Αρα το συμπαν εφοσον δεν εχει τελος τοτε δεν μπορει να εχει ουτε και αρχη μιας και αποτελειται απο κενο και υλη,οπου οσο κενο υπαρχει αλλο τοσο καταλαμβανεται απο την διαθεσιμη υλη.
Father-Son-Holy Spirit
06/03/2018 17:37
Αν έχουμε ως υλικά: νερό, τούβλα, τσιέντο, σιδερόβεργες και μετά από έκρυξη μπορεί να δημιουργηθεί ένα σπίτι ? Κάποιος το σχεδιάζει και κάποιος το δημιουργεί. Κάθε δημιούργημα χρειάζεται Δημιουργό.
σε σοκαρα μηπως?
08/03/2018 11:24
επειδή ο καθε αυτιστικος ανθρωπος 'νομιζει' αντι να βγαλει συμπερασματα απο την σκεψη του μεσω γνωριμων δεδομενων δινει παντα μια εξηγηση που βολευει το φτωχο μυαλουδακι του για να καλύπτει τα συμπλεγματα που δημιουργουνται απο την διδασκαλία -χειραγωγεια των διαφορων θρησκειων.Και επειδη οι ανθρωποι δεν γνωριζουν οτι το 97%του πληθυσμού της γης εχει ενα βαθμο αυτισμου (σε εναν περισσότερο σε αλλον λιγοτερο) η απαντηση βολευει το υποσυνείδητο οχι ομως την ακλωνιτη γνωση. τον δημιουργο τοτε ποιος τον δημιουργησε ενας αλλος θεος? ετσι δημιουργουνται και οι πολυθεΐστικες θρησκειες..εαν καποιος ασχοληθεί με το ανθρωπινο DNA βγαζει συμπερασμα οτι καποιος εβαλε το 'χερακι' του εκει για να ειμαστε σημερα οι σκλαβοι που ειμαστε. η θεωρια του δαρβινου εντυπωσιαζει αλλα χωρις την επεμβαση εξωγηινης τεχνολογιας σημερα θα ειμασταν ακομη πηθικοι...οπως οι επιστημονες παρακολουθουν και προσπαθουν να ελεγχουν τα μικροβια πχ, ετσι και οι εξωγηινοι κανουν το ιδιο στη γη. οι αποδειξεις υπαρχουν αλλα δεν βολευει αυτους που μας κυβερνουν-ελεχγουν για να σου πουν εσενα την αληθεια απο που ακριβως προερχομαστε. παντα καποιος αλλος διαλεγει αυτο που θα σου συστησει το κρατος σου να μαθεις. το κρατος-πατριδα δεν σε αγαπαει διοτι αν σε αγαπουσε δεν θα ειχε προτεραιότητα να σε αρμεγει στους φορους..
Παπας
06/03/2018 21:42
Θεός είναι ο χρόνος
KONSTADINOS PAPPAS
06/03/2018 18:46
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΟΜΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ. ΑΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΘΕΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΤΥΧΗΣΕΣ.
Didis
06/03/2018 19:35
Όταν κάποιος νιώθει την ανάγκη ύπαρξης θεού, την ανάγκη στήριξης από κάποιο θεό, την ανάγκη παρηγοριάς και ελπίδας, όταν του λείπει η αυτοπεποίθη ση και αδυνατεί να στηριχτεί στα πόδια του, αλλά χρειάζεται θεϊκό μπαστούνι, τον αφήνεις στον ... θεό του! Όταν αυτός μιλάει για ... τούβλα και τσιμέντα (χωρίς "μ"), δεν μπορείς εσύ να του μιλάς για ... χωροχρόνο ! Απλοί και αφελείς συλλογισμοί καθορίζουν την πορεία πολλών ανθρώπων.
L.A
07/03/2018 08:26
Εγω απλα θα συμπληρωσω didi γιατι το σχολιο σου ειναι πολυ καλο. Eχω συζητηση με ανθρωπους που εχουν βγαλει μονο το δημοτικο, ουτε κι αυτο ορισμενοι, φτωχους < και ομως εχουν καθαρο μυαλο, εχουν κατανοηση σε βαθος οτι θεοι ετσι οπως μας τους εχουν σερβιρει. Αγαπης δηλαδη κλπ δεν μπορει, δεν γινεται να υπαρχουν, το κατανοουν σε βαθος αυτο, το βλεπουν, το αποδικνυει η ιστορια, το διαπιστωνουν καθε μερα γυρω τους, το αυτονοητο δηλαδη, το εχουν εμπεδωσει καλα > κατι που ομως αρνουνται να δουν αλλοι. Το προβλημα επομενως ειναι ακριβως εκει που εστιαζεις, την αναγκη που εχει καποιος να πιστευει σε ενα θεο. Τους θεους γεννησαν θα πω εγω η αδυναμια ο φοβος και η βλακεια των ανθρωπων. Γιατι συμβαινει αυτο μεχρι σημερα, γιατι συμβαινει οταν στις μερες μερες η γνωση ειναι διασπαρτα ελευθερη παντου και ευκολη σχεδον για ολους ? Γνωριζεις πολυ καλα, λογο ελειψης παιδειας ικανων και εντιμων για αυτονοητους σε εσενα λογους. Την καλημερα μου σε ολους.
Νικωλαος
06/03/2018 14:19
Βλέπεται το μεγαλείο του ολυμπισμού που φέρνει ειρήνη ακόμη και σε φανατικούς.Γιαυτο καταστρέφουν τα παιδια της αρχαίας Ελλάδος οι δολοπλοκοι πολεμοχαρείς γιατί όσο ζει η Ελλάς φοβούνται μήπως αυτο που δημιούργησαν με τόσους κόπους και θυσίες προσωπικές μπορει να καταρρεύσει σαν χάρτινη γεφυρα
Byzantine
08/03/2018 09:21
Αποποιησου τα μη αμιγως επεξεργασμενα, σε χαλανε
Ετσι
06/03/2018 18:52
Και μη ξεχνας τους κομμουνιστοεβραιους που ειναι υπευθυνοι για την Μεγαλη Εκρηξη. Ετσι δεν εχουν τα πραγματα στο μικρο μυαλο σου;