Στον όμιλο Olympia πέρασε το 80% της εταιρείας METIS Cyberspace Technology, ενός νέου τεχνολογικού start up που ειδικεύεται στον κλάδο της ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα, η τεχνολογία METIS (Maritime Efficiency Through Intelligent Systems) παρέχει μια καινοτόμο λύση σε παγκόσμιο επίπεδο, που επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να παρακολουθούν από την έδρα τους σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του στόλου των πλοίων τους σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη και χωρίς να παρεμβαίνει το πλήρωμα.

Η λύση της METIS θέτει με απλό τρόπο την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της ναυτιλίας, παρακολουθώντας συνεχώς δεκάδες παραμέτρους του πλοίου, με στόχο να αποτελεί στην πράξη έναν «προσωπικό βοηθό» (Virtual Digital Assistant) στην υπηρεσία της ναυτιλιακής αλλά και του πληρώματος του πλοίου.

 «Το σύστημα της METIS αναπτύχθηκε αποκλειστικά από μία ομάδα ελλήνων επιστημόνων με μεγάλη εμπειρία στις ανάγκες και απαιτήσεις της ναυτιλίας», λέει ο CEO του Ομίλου Olympia Κώστας Καραφωτάκης και προσθέτει: «Η ιδέα για τη σύσταση της METIS ξεκίνησε από την επιθυμία αυτής της ομάδας επιστημόνων και μηχανικών να δημιουργήσει μία καινοτόμο τεχνολογική λύση, η οποία θα φέρει την επανάσταση στον κλάδο της ναυτιλίας, έναν κλάδο με σημαντικότατη συνεισφορά στην ελληνική οικονομία. Το επενδυτικό μας πλάνο ύψους 4 εκατ. ευρώ τοποθετείται στην περίοδο 2018 – 2019 και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της METIS, η οποία με έδρα την Ελλάδα θα μπορέσει να επεκτείνει τις συνεργασίες της σε όλο τον κόσμο».