Ο περασμένος Μάρτιος πέρασε στην Ιστορία ως ο μήνας κατά τον οποίο οι περισσότεροι χρήστες του Ιντερνετ ήταν «κινητοί»!

Για πρώτη φορά το σερφάρισμα στο Ιντερνετ μέσω κινητών συσκευών (smartphones, tablets κ.λπ.) με πλατφόρμα Android ήταν μπροστά (51%) από το σερφάρισμα μέσω desktop υπολογιστή και του πάλαι ποτέ κραταιού λειτουργικού συστήματος της Microsoft, με βάση τις μετρήσεις της εταιρείας StatCounter.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ίδιας εταιρείας, πρόκειται για μια φυσική εξέλιξη, λόγω και της μεγάλης διείσδυσης στον παγκόσμιο πληθυσμό των συσκευών Android (είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο). Μόνο πέρυσι είχαν διατεθεί περισσότερες από ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android, έναντι περίπου 200 εκατομμυρίων PC με λειτουργικό Windows. Ετσι, το Android πέρασε μπροστά και στους αριθμούς που αφορούν τη χρήση του Ιντερνετ.

Το ότι το mobile Internet θα έπαιρνε τα ηνία από το κλασικό σερφάρισμα μέσω desktop υπολογιστή είχε αρχίσει να γίνεται φανερό τα δύο τελευταία χρόνια. Στις ανεπτυγμένες αγορές οι χρήστες Ιντερνετ έχουν απομακρυνθεί πλέον από το γραφείo και χρησιμοποιούν περισσότερο φορητές συσκευές που τα κάνουν όλα (smartphones, tablets κ.λπ.), καθώς και γρήγορες συνδέσεις 4G για να συνδέονται στο Ιντερνετ.

Επίσης, στις ανερχόμενες αγορές οι χρήστες κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Ιντερνετ χρησιμοποιώντας ένα οικονομικό smartphone, δεδομένου ότι αυτή είναι η πλέον πρόσφορη λύση.