Ορισμένες αλοιφές για το δέρμα που περιέχουν ως πρόσθετο συστατικό την παραφίνη σχετίσθηκαν με δεκάδες θανάτους από φωτιά στην Αγγλία, αναφέρει το BBC.

Τα προϊόντα προορίζονται για την αντιμετώπιση δερματοπαθειών όπως το έκζεμα και η ψωρίαση και, σύμφωνα με πυροσβεστικούς σταθμούς της Αγγλίας, σχετίζονται με 37 θανάτους από πυρκαγιά από το 2010 έως σήμερα.

Οι πρώτες προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο χρονολογούνται πριν από μία δεκαετία, αλλά παρά την αναγραφή σχετικών προειδοποιήσεων σε μερικά προϊόντα, το πρόβλημα δεν φαίνεται να έχει επιλυθεί.

Επιπλέον, μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο διότι οι συγκεκριμένες αναφορές προέρχονται από έξι μόνο από τις συνολικώς 53 πυροσβεστικές υπηρεσίες της Βρετανίας και αφορούν μόνο τα περιστατικά που κατέληξαν στον θάνατο των θυμάτων.

Υπάρχουν, όμως, πολλά άλλα στα οποία την φωτιά σβήνουν οι οικείοι των ασθενών και έτσι ουδέποτε αναφέρονται στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Η πλειονότητα των θανάτων (οι 28) προέρχονται από μία πυροσβεστική υπηρεσία, αυτή του Λονδίνου.

Το όλο πρόβλημα έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, ώστε ο Darren Munro, διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού Wandsworth, στην αγγλική πρωτεύουσα, άρχισε ενημερωτική εκστρατεία για να προειδοποιήσει το κοινό για τον κίνδυνο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ