Οι άνθρωποι που βλέπουν πορνό μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες, εκ των οποίων μόνο η μία αποτελείται από ψυχικώς υγιή άτομα, υποστηρίζουν καναδοί επιστήμονες.

Οι ερευνητές βασίζουν το συμπέρασμά τους σε μελέτη με 830 εθελοντές, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα διαδικτυακό τεστ για την online πορνογραφία, την σεξουαλική ευεξία και τις ερωτικές σχέσεις τους.

Με βάση τις απαντήσεις τους οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Λαβάλ, στο Κεμπέκ, όχι μόνο κατάφεραν να τους ταξινομήσουν σε τρεις ομάδες, αλλά επινόησαν και ειδικά τεστ που μπορούν να εξακριβώσουν σε ποια ομάδα ανήκει κάθε άτομο ξεχωριστά.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού μπορεί να γίνει για ψυχαγωγικούς λόγους, εξαιτίας ψυχολογικού/συναισθηματικού στρες ή από ψυχαναγκασμό.

Οι μόνοι που θεωρούνται υγιείς είναι όσοι ανήκουν στην πρώτη ομάδα, δηλαδή όσοι βλέπουν πορνό για ψυχαγωγικούς λόγους, λένε οι ερευνητές.

Όπως γράφουν στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, από τους εθελοντές που συμμετείχαν στην μελέτη τους το σχεδόν 72% ήταν γυναίκες, το 81,8% ετεροφυλόφιλοι, το 5,8% είναι ομοφυλόφιλοι και το 11,6% αμφιφυλόφιλοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ