Ραγδαία αύξηση θα παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης στις περισσότερες χώρες του κόσμου, αλλά όχι στην Ελλάδα, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη.

Όπως δείχνει, οι γυναίκες στη Νότιο Κορέα θα γίνουν ο πρώτος πληθυσμός στον κόσμο που το 2030 θα έχει μέσο προσδόκιμο επιβίωσης κατά τη γέννηση πάνω από 90 έτη.

Επιπλέον, στις περισσότερες από τις 35 χώρες που εξετάστηκαν, το προσδόκιμο επιβίωσης θα αυξηθεί ραγδαία τα χρόνια που έρχονται, με εξαίρεση έξι χώρες, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται εκείνες που κάποτε ήταν οι «πρωταθλήτριες» στην μακροζωία: η Ιαπωνία και η Ελλάδα.

Στις χώρες αυτές, γράφουν οι ερευνητές στην διεθνή ιατρική επιθεώρηση The Lancet, οι αυξήσεις στο μέσο προσδόκιμο επιβιώσεως θα είναι από τις χαμηλότερες, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, οι άνθρωποι θα ζουν περισσότερο το 2030 και το χάσμα στην επιβίωση μεταξύ ανδρών και γυναικών θα έχει περιοριστεί στις περισσότερες χώρες.

Με βάση πολύπλοκα μαθηματικά μοντέλα, οι ερευνητές από το Imperial College London (ICL) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπολογίζουν ότι το 2030 υπάρχουν 90% πιθανότητες να φθάσει τα 86,7 χρόνια το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης των γυναικών στη Νότιο Κορέα, καθώς και 57% πιθανότητες να υπερβεί τα 90 χρόνια.

Και αυτό, διότι από το 1985 οι Νοτιοκορεάτισσες κερδίζουν 3,7 χρόνια ζωής ανά 10ετία και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός αυτός έχει αρχίσει να φθίνει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ