Οι άνδρες δεν προτιμούν (μόνο) τις νεότερες γυναίκες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2017 11:03 |
Οι άνδρες δεν προτιμούν (μόνο) τις νεότερες γυναίκες

Το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να ελκύονται ερωτικά από πολύ νεώτερες γυναίκες, ιδίως όταν περάσουν τα 50 τους χρόνια, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, άλλοι προτιμούν τις πολύ νεώτερες γυναίκες και άλλοι νιώθουν έλξη για γυναίκες της δικής τους γενιάς.

Στην πραγματικότητα, «οι μεγάλης ηλικίας άνδρες που προτιμούν τις πολύ νεώτερες γυναίκες είναι η μειονότητα, διότι οι περισσότεροι βρίσκουν ελκυστικές και τις συνομήλικές τους γυναίκες», δήλωσε ο ερευνητής δρ Γιαν Άντφολκ, από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Abo Akademi στο Τούρκου της Φινλανδίας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology, οδρ Άντφολκ ανέλυσε τις απαντήσεις που έδωσαν σε online ερωτηματολόγιο για το σεξ και οικογενειακά θέματα 2.676 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18-50 ετών. Μερικοί από αυτούς ήταν εργένηδες και άλλοι σε μακροχρόνιες σχέσεις, ενώ η πλειονότητα ήταν ετεροφυλόφιλοι.

Όλοι οι εθελοντές ανέφεραν το ηλικιακό φάσμα στο οποίο θα προτιμούσαν να βρίσκεται το ερωτικό ταίρι τους αλλά και την ηλικία που είχαν τα άτομα με τα οποία είχαν όντως συνάψει σχέση την τελευταία πενταετία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

4
Nikos I.
20/02/2017 12:21
Ε δεν είναι και έτσι ακριβώς Έλενα. Απλά στις σημερινές εποχές υπάρχουν κάποιες 40άρες ή ακόμη και 50άρες, οι οποίες αντικειμενικά παραμένουν ελκυστικές και μπορούν να συναγωνισθούν νεώτερες. Επίσης υπάρχουν (και πάντα ύπήρχαν) αρκετές 25άρες, οι οποίες δεν βλέπονται. Νομίζω η διαφορά στην σημερινή εποχή τουλάχιστον είναι, ότι αρκετές από τις άλλοτε ελκυστικές 20άρες ή 30άρες διατηρούνται πλέον καλύτερα σήμερα στην ηλικία των 40 ή και των 50 ενώ παλαιότερα έχαναν σχετικά γρήγορα την ελκυστικότητά τους παίρνοντας κιλά, μη προσέχωντας τόσο τον εαυτό τους, καμμία σχέση με γυμναστήρια ή με υγιεινή διατροφή κλπ.
Ελενα
19/02/2017 16:53
Τρύπα να ειναι και οτι ναναι. Η φιλοσοφία του Έλληνα
Νεοδημοκράτης. All Time Classic.
18/02/2017 06:59
Αλήθεια ε, καταρρίφθηκε δηλαδή η κεντρική ιδεολογία του ΚΛΙΚ. Πως θα πηγαίνουμε τώρα οι νεοδημοκράτες δίχως Prosecco στις διαδηλώσεις.
Γιωργος
17/02/2017 00:32
Αλλη μια παραλληλη ερευνα του Δρ Γιωργου με τιτλο "Δεν εχω να σου δωσω παλατια και λεφτα,εσυ αν θελεις πλουτη εγω εχω καρδια" φανερωσε οτι η ηλικιακη διαφορα καλυπτεται με την αναλογη οικονομικη επιφανεια.Εως πεντε χρονια το χρημα δεν μετραει αλλα κατοπιν η διαφορα για καθε δεκαετια ενω αρχικα πηγαινει αναλογικα προς την οικονομικη επιφανεια μετα την τριτη δεκαετια ηλικιακης διαφορας εκτινασσεται με γεωμετρικη προοδο.Αποκατεστημενος, ευκαταστατος,ευπορος,πλουσιος,ζαμπλουτος,μεγιστανας και κροισος.Εκτος της οικονομικης καταστασης συμβαλλει εξισου η δημοσιοτητα και η εν γενει κοινωνικη δυναμη.