Το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να ελκύονται ερωτικά από πολύ νεώτερες γυναίκες, ιδίως όταν περάσουν τα 50 τους χρόνια, δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, άλλοι προτιμούν τις πολύ νεώτερες γυναίκες και άλλοι νιώθουν έλξη για γυναίκες της δικής τους γενιάς.

Στην πραγματικότητα, «οι μεγάλης ηλικίας άνδρες που προτιμούν τις πολύ νεώτερες γυναίκες είναι η μειονότητα, διότι οι περισσότεροι βρίσκουν ελκυστικές και τις συνομήλικές τους γυναίκες», δήλωσε ο ερευνητής δρ Γιαν Άντφολκ, από τη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Abo Akademi στο Τούρκου της Φινλανδίας.

Στο πλαίσιο της μελέτης, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Evolutionary Psychology, οδρ Άντφολκ ανέλυσε τις απαντήσεις που έδωσαν σε online ερωτηματολόγιο για το σεξ και οικογενειακά θέματα 2.676 άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 18-50 ετών. Μερικοί από αυτούς ήταν εργένηδες και άλλοι σε μακροχρόνιες σχέσεις, ενώ η πλειονότητα ήταν ετεροφυλόφιλοι.

Όλοι οι εθελοντές ανέφεραν το ηλικιακό φάσμα στο οποίο θα προτιμούσαν να βρίσκεται το ερωτικό ταίρι τους αλλά και την ηλικία που είχαν τα άτομα με τα οποία είχαν όντως συνάψει σχέση την τελευταία πενταετία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ