Δεκάδες μυς κινητοποιούνται με κάθε κίνηση ή δραστηριότητα που κάνουμε, αλλά εκείνη που χρησιμοποιεί τους περισσότερους είναι το σεξ, αφού μπορεί να ενεργοποιήσει και τους 657 μικρούς και μεγάλους μυς που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα, αναλόγως βεβαίως με τη διάθεση και τη στάση, αναφέρει ένας βρετανός φυσιοθεραπευτής.

Το τρέξιμο για να προλάβει κανείς το λεωφορείο χρησιμοποιεί 99 μυς, καθώς πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους ώμους, τον κορμό και τα κάτω άκρα, ενώ το φιλί ενεργοποιεί 35 μυς του προσώπου, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μυών της γλώσσας και τριών κύριων μυών του στόματος.

Αντίστοιχα, η συγγραφή ενός γραπτού μηνύματος απαιτεί συντονισμό 38 μυών της άκρας χείρας και των μπράτσων (συμπεριλαμβανομένων των δικέφαλων και τρικέφαλων βραχιόνιων μυών).

Επιπλέον, όταν ακούμε μουσική χρησιμοποιούμε 40 μυς που είναι υπεύθυνοι για την ακοή, όταν κλαίμε ενεργοποιούνται οι 17 μύες των παρειών (μάγουλα) και των ματιών, και όταν βλέπουμε μία ταινία κινητοποιούνται οι 16 μύες των ματιών.

Σε επίπεδο γυμναστικής, όταν κάποιος χορεύει βαλς χρησιμοποιεί 135 μυς, όταν κάνει ποδήλατο 155, όταν παίζει γκολφ 137 και όταν χορεύει υπό τους ήχους της ποπ χρησιμοποιώντας κυρίως το κάτω μέρος του σώματος, ενεργοποιεί 85 μυς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ