Ένας 47χρονος Αμερικανός έκαψε τον οισοφάγο του τρώγοντας πολτό από την δεύτερη πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου, αποκαλύπτει μία ιατρική επιθεώρηση.

Ο άνδρας συμμετείχε σε διαγωνισμού φαγητού και έφαγε ένα χάμπουργκερ με πολτό από την πιπεριά Bhut jolokia – μία πορτοκαλί πιπεριά που καλλιεργείται στην Ινδία και το παρατσούκλι της είναι «πιπεριά-φάντασμα».

Μέσα σε δευτερόλεπτα από την κατανάλωσή της, ο 47χρονος εκδήλωσε σοβαρό πόνο και αίσθημα καύσου στο στόμα του. Ήπιε έξι ποτήρια νερό και αμέσως άρχισε να κάνει βίαιο, επίμονο έμετο που σύντομα συνοδεύτηκε από ανυπόφορο πόνο πίσω από το στέρνο και ψηλά στην κοιλιά.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε άρον-άρον στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι είχε αυξημένη αρτηριακή πίεση, καρδιακούς παλμούς και ρυθμό αναπνοής, και η κλινική εξέταση (ψηλάφηση) της κοιλιάς ήταν αδύνατη λόγου του πόνου.

Για να καταπραΰνουν τον πόνο του οι γιατροί του χορήγησαν ένα κοκτέιλ φαρμάκων στο οποίο συμπεριλαμβανόταν υδρομορφόνη (σ.σ. είναι ένα ισχυρό οπιοειδές).

Όταν ηρέμησε, τον υπέβαλλαν σε εξετάσεις που τελικά αποκάλυψαν ότι είχε ρήξη μεγέθους 2,5 εκατοστών στην αριστερή πλευρά του οισοφάγου του και πνευμοθώρακα (είχε μαζευτεί αέρας γύρω από τον αριστερό πνεύμονα).

Διαβάστε περισσότερα εδώ