Οι κάτοικοι του Ισημερινού είναι ο πιο συμπονετικός λαός του κόσμου, σύμφωνα με μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 104.000 εθελοντές από 63 χώρες του κόσμου.

Σε μία κλίμακα από 1 έως 8 (από τους πιο συμπονετικούς στους λιγότερο συμπονετικούς), η χώρα μας βρίσκεται περίπου στο 3 μαζί με πολλές δυτικοευρωπαϊκές χώρες όπως η Βρετανία. Αντιθέτως, ο λαός με τη μικρότερη συμπόνια για τους άλλους είναι οι Λιθουανοί, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης που δημοσιεύεται στην «Επιθεώρηση Διαπολιτισμικής Ψυχολογίας» (JCCP).

Όπως γράφουν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, ανέλυσαν τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες ανά τον κόσμο σε ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που στόχο είχε να μετρήσει την συμπόνια που ένιωθαν προς τους άλλους και την ικανότητά τους να βλέπουν τα πράγματα από την οπτική γωνία των άλλων και να ταυτίζονται με αυτούς (ενσυναίσθηση).

Για να είναι πιο αξιόπιστα τα ευρήματά τους απέκλεισαν τις χώρες με πολύ μικρό εθελοντών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν τα περισσότερα αφρικανικά κράτη. Έτσι, απέμειναν με 104.365 εθελοντές από 63 χώρες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ