Αγγιξαν το ένα εκατομμύριο οι ενδιαφερόμενοι – κυρίως Αμερικανοί – να προπαραγγείλουν το νέο smart watch της Apple που θα αρχίσει να διατίθεται από την Παρασκευή 24 Απριλίου!

Μόνο την πρώτη ημέρα των εγγραφών (Μεγάλη Παρασκευή), σύμφωνα με την εταιρεία μετρήσεων Slice, ο συνολικός αριθμός των προπαραγγελιών έφθασε τα 957.000 τεμάχια, με το 72% να είναι καταναλωτές που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποκτήσει μία ακόμη συσκευή της Apple.

Με το νέο έξυπνο ρολόι της Apple – θα κοστίζει 349 και 399 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος θα επιλέξει ο χρήστης – θα μπορεί κάποιος να μετρά την άσκηση και την υγεία του, να ενημερώνεται από τα social media, να λαμβάνει e-mails, να ακούει μουσική και να χρησιμοποιεί το σύστημα φωνητικής βοήθειας Siri. Ταυτόχρονα, το Apple Watch θα υποστηρίζει τη λήψη τηλεφωνικών κλήσεων από το ρολόι και την υπηρεσία πληρωμών Apple Pay με απλό τρόπο: κάθε φορά που θα πλησιάζει ο χρήστης τον καρπό του σε ένα συμβατό μηχάνημα πληρωμών, μια ελαφριά δόνηση θα τον ειδοποιεί ότι έγινε αποδεκτή η πληρωμή.

Η διάθεση της συσκευής θα ξεκινήσει από τις εννέα μεγάλες αγορές: ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Κίνα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία. Η έναρξη της διάθεσής της στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.