Με την κωδική ονομασία Cooper αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα υπηρεσία της Apple που φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί στα ίσα το Spotify. Ο αμερικανικός κολοσσός όμως, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νιου Γιορκ Τάιμς», δεν πρόκειται να παρέχει τις μουσικές υπηρεσίες της δωρεάν όπως κάνει η σουηδική εταιρεία.

Η Apple προχωρά εδώ και καιρό στη δημιουργία της εφαρμογής –η οποία από πολλούς έχει χαρακτηριστεί «Spotify Killer» –σε συνεργασία με την Beat, την οποία είχε εξαγοράσει πριν από έναν χρόνο έναντι σχεδόν 3 δισ. δολαρίων.

Η νέα υπηρεσία της Apple αναμένεται με την έκδοση 8.4 του λειτουργικού της συστήματος και σίγουρα μετά το λανσάρισμα του Apple Watch. Η Apple, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε συζητήσεις με δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να καταφέρει να χρεώσει τη συνδρομή 8 δολάρια τον μήνα, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό. Το βέβαιο είναι ότι ο μουσικός Trent Reznor παίζει σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό της υπηρεσίας, ενώ ο πρώην dj του BBC Zane Lowe συμμετέχει στον ανασχεδιασμό του iTunes Radio, το οποίο θα έχει πολιτική εστιασμένων επιλογών.