Τελικά ο Πίτερ Χιγκς και ο Φρανσουά Ανγκλέρ χρωστούν το Νόμπελ Ειρήνης με το οποίο τιμήθηκαν το 2013 στον… Χόμερ Σίμσον; Σύμφωνα με την Independent μπορεί και ναι. Αυτό που είναι «βέβαιο» είναι ότι ο πατέρας της γνωστής οικογένειας των αμερικανικών κινουμένων σχεδίων είχε ανακαλύψει πρώτος, περίπου πριν από μία δεκαετία, «το σωματίδιο του Θεού».

Η απόδειξη βρίσκεται σε ένα επεισόδιο το οποίο κυκλοφόρησε το 1998 («The Wizard of Evergreen Terrace»). Σε κάποια σκηνή, ο Χόμερ Σίμσον εμφανίζεται μπροστά από έναν πίνακα, προσπαθώντας να λύσει μια πολύ δύσκολη εξίσωση.

«Η εξίσωση είναι μια σχέση που υπολογίζει τη μάζα του μποζονίου του Χιγκς», επισημαίνει στη βρετανική εφημερίδα ο Σάιμον Σινγκ, συγγραφέας του βιβλίου «Οι Σίμσονς και τα μαθηματικά μυστικά τους (The Simpsons and their Mathematical Secrets). «Είναι απίστευτο το ότι ο Χόμερ ανακαλύπτει το σωματίδιο περίπου 14 χρόνια πριν», προσθέτει.

Είναι γεγονός πάντως, σύμφωνα με τον Σινγκ, ότι «οι Σίμσονς είναι η πιο μαθηματική σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης». Εξάλλου, «πολλοί από τους σεναριογράφους της σειρά είναι μαθηματικοί».