H Apple παραδέχτηκε ότι υπάρχει πιθανότητα το νέο iPhone 6 Plus να λυγίσει, όμως υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να συμβεί «υπερβολικά σπάνια», σε συνθήκες κανονικής χρήσης.

Είχαν προηγηθεί αναφορές χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα και φόρουμ, που παραπονιούνταν ότι το νέο μοντέλο, το οποίο ήδη έχει πωλήσεις ρεκόρ (πάνω από 10 εκατ. σε μόλις τρεις ημέρες), εμφάνιζε εξωτερική παραμόρφωση, μετά από μεταφορά της συσκευής στην τσέπη του παντελονιού. Η αμερικανική εταιρεία ανέφερε ότι η ίδια δέχτηκε τέτοιες αναφορές από εννέα πελάτες της που είχαν αγοράσει το νέο «έξυπνο» τηλέφωνο.

Η Apple, σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και τους New York Times υποστήριξε ότι το εξωτερικό περίβλημα του νέου smartphone έχει κατασκευαστεί από ανοδιωμένο αλουμίνιο, που έχει υποστεί βαφή για πρόσθετη ενίσχυση. Επίσης, ανέφερε ότι η συσκευή διαθέτει μέρη από ανοξείδωτο ατσάλι και τιτάνιο, καθώς και «το πιο δυνατό γυαλί στην βιομηχανία smartphones» που προσθέτουν έξτρα αντοχή στις περιοχές εκείνες που είναι πιθανό να καταπονηθούν περισσότερο.

Η εταιρεία υπογράμμισε ότι επέλεξε υψηλής ποιότητας υλικά, ότι έδωσε μεγάλη προσοχή στην κατασκευή και ότι έκανε όλα τα αναγκαία τεστ κατά τον κύκλο ανάπτυξης του προϊόντος, έτσι ώστε το iPhone 6 και το iPhone 6 Ρlus «να πληρούν ή και να υπερκαλύπτουν όλες τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας για να αντέχουν στην καθημερινή πραγματική χρήση τους».

«Με φυσιολογική χρήση, ένα λύγισμα στο iPhone 6 είναι υπερβολικά σπάνιο» τόνισε, προσθέτοντας ότι «μετά από τις πρώτες έξι ημέρες πώλησης (του νέου μοντέλου), συνολικά εννέα πελάτες ήλθαν σε επαφή με την Apple για ένα λυγισμένο iPhone 6 Plus».

Ανάμεσα στα τεστ που έκανε η εταιρεία, προτού κυκλοφορήσει το νέο προϊόν, ήταν η «δοκιμασία του καθίσματος», κατά την οποία έλεγξε τις πιθανές συνέπειες, αν ο χρήστης κάθεται πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια, έχοντας τη συσκευή στην πίσω τσέπη του. Πραγματοποίησε επίσης τη «δοκιμασία του στριψίματος», για να διαπιστώσει τυχόν συνέπειες, αν ο χρήστης πιάσει τη συσκευή με τα χέρια του από τις δύο άκρες και προσπαθήσει να τη λυγίσει.

Η μετοχή δέχτηκε πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μόλις διέρρευσαν οι φήμες για το πιθανό λύγισμα του νέου μοντέλου της (κυκλοφόρησαν και σχετικές φωτογραφίες παραμορφωμένων iPhone 6 στο διαδίκτυο), αλλά και μετά από ένα άλλο πρόβλημα, λογισμικού και όχι υλικού.

Αφορά την πρόσφατη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματός της iOS 8.0.1, εξαιτίας της οποίας οι χρήστες iPhone 6 παραπονέθηκαν ότι η συσκευή τους δεν μπορούσε ούτε να κάνει, ούτε να δεχτεί κλήσεις. Η εταιρεία κυκλοφόρησε νέα αναβάθμιση του λογισμικού (η προηγούμενη αποσύρθηκε γρήγορα) για να διορθώσει το πρόβλημα.

Οι ανταγωνιστές της Apple (Samsung, LG, HTC κ.α.), όπως επεσήμαναν οι αναλυτές, ασφαλώς δεν στεναχωρήθηκαν καθόλου, από τις αναποδιές που βρήκαν την αμερικανική εταιρεία. Μερικοί αναλυτές εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η Apple κατάφερε πράγματι να κάνει ακόμη πιο λεπτά και μεγάλα τα νέα μοντέλα iPhone, όμως αυτό ίσως γυρνάει «μπούμερανγκ» σε μερικές περιπτώσεις. Άλλοι επεσήμαναν ότι ακόμη είναι νωρίς για να πει κανείς με σιγουριά πόσο συχνά τελικά μπορεί να συμβεί μια τέτοια παραμόρφωση της συσκευής.

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus κυκλοφόρησαν την περασμένη Παρασκευή στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία και λίγες ακόμη χώρες. Θα διατίθενται σε πάνω από 20 ακόμη χώρες από σήμερα και σε άλλες 115 έως το τέλος του 2014.