Αυτοδιαφημίζεται ως η εταιρεία που κατασκευάζει τέλεια και αψεγάδιαστα προϊόντα τεχνολογίας αιχμής. Φαίνεται, όμως, ότι στην περίπτωση των νέων iPhone, η Apple πιάστηκε… αδιάβαστη.

Οπως καταγγέλλουν πολλοί χρήστες, το iPhone 6 Plus έχουν ένα ελάττωμα: όταν ο κάτοχός τους τα βάλει στην τσέπη του παντελονιού του, αυτά… λυγίζουν!

Αρκετοί κάτοχοι των smartphones της Apple κατέφυγαν στα κοινωνικά δίκτυα, αναρτώντας βίντεο και φωτογραφίες, για να καταγγείλουν ότι τα κινητά τους λυγίζουν όταν τα τοποθετούν στην πίσω τσέπη του παντελονιού τους και επιχειρούν να καθήσουν ή να σκύψουν.

Διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης κάνουν λόγο για «bend-gate» (το σκάνδαλο του λυγίσματος), αναφέροντας ότι πολλοί χρήστες διαπίστωσαν ότι το κινητό τους παραμορφώθηκε μετά από τη μεταφορά του στις τσέπες τους.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει το πρόβλημα, ωστόσο πολλές φωτογραφίες με λυγισμένα iPhone έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο. Ενας κάτοχος της συσκευής «θυσίασε» το τηλέφωνό του προκειμένου να αποδείξει – με βίντεο που ανήρτησε στο YouTube – ότι το iPhone 6 Plus λυγίζει.

Το γεγονός έγινε γνωστό από τον ιστότοπο MacRumours, ο οποίος δημοσίευσε την ακόλουθη μαρτυρία ενός αναγνώστη του: «Το 6 Plus ήταν περίπου 18 ώρες μέσα στην τσέπη μου ενώ καθόμουν την περισσότερη ώρα. Οταν το τοποθέτησα σε ένα τραπέζι και κάθησα στον καναπέ για να ξεκουραστώ από την οδήγηση, είδα την αντανάκλαση του τζαμιού του iPhone ελαφρώς παραμορφωμένη».

Το φαινόμενο οφείλεται, πιθανότατα, στο γεγονός ότι τα iPhone είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο, το οποίο είναι μαλακό και όλκιμο στοιχείο.