Την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες προσπαθούν να επιτύχουν την κλωνοποίηση ανθρώπων και παράλληλα να διαφυλάξουν ηθικά τη μέθοδό τους, στη Βρετανία δόθηκε ως τρόπαιο σε τηλεοπτικό διαγωνισμό ένα κλωνοποιημένο κουτάβι.

Πρόκειται για μια προωθητική ενέργεια της νοτιοκορεατικής εταιρείας κλωνοποίησης Sooam Biotech, η οποία στοχεύει στο βρετανικό κοινό, που όπως έχει φανεί αγαπά και σέβεται τα σκυλιά του.

Τον διαγωνισμό κέρδισε η 29χρονη Ρεμπέκα Σμιθ, μαγείρισσα από το Λονδίνο, η οποία θέλησε να κλωνοποιήσει τη 12 μηνών σκυλίτσα της που την ονομάζει Γουίνι. Το κλωνοποιημένο κουτάβι που γεννήθηκε πριν από μερικές ημέρες το ονόμασε Μίνι Γουίνι.

«Οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων θα απογοητευτούν.Πολύ μεγάλο μέρος της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς ενός σκύλου προέρχεται από τον τρόπο που τον αντιμετωπίζουν. Εάν ξοδέψετε 60.000 λίρες για ένα κλωνοποιημένο σκυλί, θα του συμπεριφέρεστε διαφορετικά, άρα και αυτό θα αναπτύξει διαφορετική προσωπικότητα από το πρωτότυπο, αγαπημένο σας κατοικίδιο. Είμαι εξαιρετικά επιφυλακτικός» δήλωσε ο σερ Ιάν Γίλμουτ, ο πατέρας της Ντόλι.