Μετά τον θρίαμβο του «Gravity» στα 86α Οσκαρ, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το… πραγματικό Gravity, δηλαδή τις αποστολές των αστροναυτών της Διάστημα.

Η ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν απέσπασε επτά χρυσά αγαλματίδια στις κατηγορίες μιξάζ, ηχητικού μοντάζ, οπτικών εφέ, φωτογραφίας, μοντάζ, μουσικής και σκηνοθεσίας.

Λίγο μετά την απονομή, οι αστροναύτες της NASA και της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Διαστήματος που βρίσκονται σε αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έστειλαν τα συγχαρητήριά τους μέσω βίντεο, καθώς το φιλμ του Αλφόνσο Κουαρόν αποτελεί ύμνο στις προσπάθειες δύο αστροναυτών που υποδύονται η Σάντρα Μπούλοκ και ο Τζορτζ Κλούνι.

Αργότερα, η NASA δημοσιοποίησε μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

Ο Ηλιος μοιάζει να χαιρετά τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Την φωτογραφία τράβηξε ένα από τα μέλη του πληρώματος της αποστολής STS-129.

Η θέα της φωτισμένης Αυστραλίας από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Διακρίνεται το Μπρίσμπεϊν, πρωτεύουσα του Κουίνσλαντ, την ώρα που ο σταθμός περνά πάνω από μια περιοχή νοτιοδυτικά της Καμπέρα.

Οι μηχανικοί πτήσης του Expedition 35 Κρις Κάσιντι (φωτογραφία) και Τομ Μάρσμπερν την ώρα που ολοκληρώνουν έναν διαστημικό περίπατο για την επιδιόρθωση βλάβης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η λεπτή γραμμή της ατμόσφαιρας της Γης και ο Ηλιος που δύει, όπως τα απαθανάτισε ένα μέλος του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Ο αμερικανός αστροναύτης Μπρους ΜακΚάντλες κάνει τον πρώτο διαστημικό περίπατο στην ιστορία. Ο ΜακΚάντλες εκτοξεύθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1984 με το διαστημικό λεωφορείο Challenger και έμεινε στο διαστημικό κενό επί 12 ώρες, απομακρυνόμενος 100 μέτρα από το διαστημόπλοιο. Αυτή η πανοραμική φωτογραφία απεικονίζει τον ΜακΚάντλες ανάμεσα στο μαύρο του Διαστήματος και στο μπλε της Γης.

Η Γη και το διαστημικό λεωφορείο Ατλαντίς, όπως φαίνεται από τον ρωσικό διαστημικό σταθμό Mir