Πριν από πέντε χρόνια, το DJI Phantom 2 Vision θα φαινόταν βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή θα έμοιαζε με ιπτάμενο εργαλείο παρακολούθησης στην υπηρεσία των πιο σέξι υπερκατασκόπων. Ωστόσο, είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή-drone (μη επανδρωμένο αεροσκάφος) που πιθανότατα θα θέλατε να αποκτήσετε –και αυτό χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία.

Το drone αυτό είναι ένα έξυπνο, τηλεκατευθυνόμενο όχημα που μπορεί να πετάξει μακριά και να ξεφύγει από το οπτικό πεδίο του χειριστή του. Μπορεί να τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στον αέρα από ύψος χιλίων ποδών. Εάν η συσκευή χάσει επαφή με το τηλεχειριστήριο, μπορεί να χρησιμοποιήσει το GPS για να γυρίσει αυτομάτως στο σημείο απογείωσης και να προσγειωθεί μόνη της. Επίσης έχει αυτονομία 20 έως 25 λεπτών στον αέρα. Μπορεί να μοιάζει με… βομβαρδιστικό τεχνολογίας stealth που προσγειώθηκε στην εξώπορτά σας, αλλά στην ουσία είναι άκρως διασκεδαστικό. Το Vision, όμως, δεν είναι παιχνίδι –και, επειδή κοστίζει 1.200 δολάρια, σίγουρα δεν είναι φθηνό.

Διαθέτει μπαταρία που αποσπάται από το drone και μπορεί να φορτισθεί, και χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό πτήσης. Το καλύτερο χαρακτηριστικό του είναι η υψηλής ανάλυσης κάμερα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του, τοποθετημένη σε ειδική πλατφόρμα μείωσης κραδασμών: μπορεί να καταγράψει βίντεο full HD σε μια ενσωματωμένη κάρτα micro-SD σε ανάλυση έως 1.080i και 60 καρέ ανά δεύτερο.

Οι φωτογραφίες που τραβά έχουν ανάλυση 14 megapixel, ενώ το βίντεο αναπαράγεται μέσω σύνδεσης WiFi στο κινητό τηλέφωνό σας (iOS ή Android) μέσω ειδικής εφαρμογής.

Το app αυτό διαθέτει λειτουργία ελέγχου της κλίσης της κάμερας (βοηθά στην άρτια λήψη εικόνων από διαφορετικές γωνίες) και ενεργοποιεί την καταγραφή βίντεο και τη λήψη φωτογραφιών.

Επίσης, την ώρα που πιλοτάρετε το drone με το τηλεχειριστήριο, μπορείτε να παρακολουθείτε το βίντεο που τραβά η συσκευή μέσω του app. Με το Vision, απλώς κοιτάζοντας την οθόνη του τηλεφώνου σας μπορείτε να κινηματογραφήσετε με ακρίβεια αυτά θέλετε, τα οποία διαφορετικά θα ήταν δύσκολο να δείτε σωστά με τα μάτια σας: για παράδειγμα, ένα μνημείο τραβηγμένο από τη σωστή οπτική γωνία ή έναν σέρφερ που φωτογραφίζεται από ένα πλεονεκτικό σημείο κοντά στα κύματα.