Ο κατασκευαστής με τις υψηλότερες πωλήσεις τηλεοράσεων ήταν αναμενόμενο να διευρύνει την διαθεσιμότητα των λεγόμενων κυρτών τηλεοράσεων, με την παρουσίαση νέων μοντέλων στη διεθνή έκθεση καινοτομίας CES 2014 που φιλοξενείται στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ.

Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η Samsung θα παρουσίαζε μια εύκαμπτη τηλεόραση, με μεταβαλλόμενη καμπυλότητα.

Η Bendable TV της Samsung από επίπεδη γίνεται κυρτή και τανάπαλιν με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Ανάλογα με τον αριθμό των τηλεθεατών και την απόσταση από την τηλεόραση στο καθιστικό, η καμπυλότητα της τηλεόρασης 2,16 μέτρων αλλάζει από το τηλεκοντρόλ. Το μοντέλο που υπήρχε στην έκθεση ήταν μια τηλεόραση 85 ιντσών 4K.

Δείτε την (εντυπωσιακή) μετατροπή της ευλύγιστης τηλεόρασης της Samsung, που μοιάζει να αποσπάται από το πίσω μέρος της και να μεγεθύνεται καθώς αποκτά καμπυλότητα.

Πάντως, η εταιρεία τονίζει πως πρόκειται για concept, και η πολυπληθής έκθεση μάλλον λειτούργησε ως πηγή ανατροφοδότησης για τις πρώτες αντιδράσεις. Εξάλλου, η ανταγωνιστική LG παρουσίαζε επίσης εύκαμπτη τηλεόραση.

Η Samsung παρουσίασε νέες καμπύλες τηλεοράσεις (Curved TV) στην CES 2014 και σήμανε το τέλος στην μάχη για το τηλεκοντρόλ, αφού η υπερμεγέθεις τηλεοράσεις του σήμερα μπορούν να χωριστούν στα δυο για την εξυπηρέτηση δύο τηλεθεατών με διαφορετικά γούστα και μια TV!

Η εταιρεία έχει διευρυμένη γκάμα τηλεοράσεων εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας -Ultra HD, UHD-, τέσσερις από τις οποίες είναι κυρτές. Η μεγαλύτερη έχει διαγώνιο 105 ίντσες και υποστηρίζει λόγο θέασης 21:9 και διπλάσια αναλογία αντίθεσης σε σχέση με μια επίπεδη τηλεόραση. Η θέαση περιεχομένου σε 3D μπορεί να γίνει χωρίς γυαλιά, υποστηρίζει ο κατασκευαστής με μια νέα λειτουργία που αυξάνει εικονικά το βάθος, κρίσιμη παράμετρος από την οποία εξαρτάται η ικανοποιητική προβολή 3D (Auto Depth Enhancer).

Παρά τον σκεπτικισμό η Samsung επιμένει πως οι κυρτές τηλεοράσεις έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς «δημιουργούν την πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης και επιτρέπουν σε όσους παρακολουθούν τηλεόραση να απολαμβάνουν το θέαμα από οποιαδήποτε οπτική γωνία».