Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την ότι ενώ προσπαθεί να εμφανιστεί με Αριστερό προφίλ, την ίδια ώρα προωθεί και υπηρετεί καπιταλιστικές πολιτικές που γεννούν τη κρίση.

«Ο πιο βρώμικος και ο πιο ταξικός θα είναι ο αναπτυξιακός νόμος που θα φέρετε. Αφήστε τις εφηβικές ονειρώξεις ότι η ανάπτυξη έρχεται από τις επενδύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

«Σε συνθήκες καπιταλισμού και το πιο φιλολαϊκό πρόγραμμα να κάνεις δεν θα σε πάει μακριά. Οι πολιτικές που στηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο της ανάπτυξης, είναι που γεννάνε τη κρίση, ανεξάρτητα σε ποιου πρωθυπουργού θα σκάσει η βόμβα. Και αν μείνετε και εσείς στη κυβέρνηση, θα σκάσει και στα δικά σας χέρια», επεσήμανε η κ, Παπαρήγα και πρόσθεσε:

«Εμάς δεν μπορείτε να μας κολλήσετε στον τοίχο γιατί δεν υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο, στο όνομα ότι θα σώσουμε την Ελλάδα. Δεν υπάρχει ενιαίο εθνικό συμφέρον αλλά αντιπαρατιθέμενα ταξικά συμφέροντα. Με βάσει αυτά μιλάμε εμείς».

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ακόμα ότι, «έρχονται καινούργια μέτρα», σημειώνοντας ότι «κάθε αξιολόγηση που θα περνάμε θα φέρνει και νέα» και πρόσθεσε ότι «οι αξιολογητές θέλουν να πάτε σε πλήρη κατήφορο».

Σχολιάζοντας η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ, τα όσα υποστηρίζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, είπε χαρακτηριστικά:

«Κάθε φορά που ακούω από το οικονομικό επιτελείο να λένε αυτά που λένε αναρωτιέμαι αν τα πιστεύουν ως επιστήμονες. Δεν σας θεωρώ αναλφάβητους ή αδαείς. Έχω διαβάσει τα βιβλία σας, του κ. Σταθάκη για το «σχέδιο Μάρσαλ», του κ. Τσακαλώτου για την οικονομική κρίση και παρότι διαφωνώ, πιστεύω ότι έχουν πολύ χρήσιμες επισημάνσεις. Κάθε άλλο παρά ανοησίες λέτε. Αυτά ξέρετε, αυτά λέτε. Αυτό που με ενοχλεί όμως είναι η συσκευασία με την οποία προωθείτε την πολιτική σας».