Πολλές φήμες για βουλευτικές μεταγραφές κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα –άλλες με περισσότερες κι άλλες με λιγότερες πιθανότητες επαλήθευσης. Μία εξ αυτών, όμως, μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση: ο Μίλτος Κύρκος, γράφτηκε, δεν παρευρέθηκε στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής και φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσπευσα έκπληκτος να επικοινωνήσω μαζί του και, όπως με πληροφόρησε, έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εγχείρημα του νέου κεντροαριστερού φορέα. «Τόσους μήνες φώναζα πως αντί για τολμηρό προγραμματικό λόγο για τη μεταμνημονιακή περίοδο στηριγμένο στην αποδόμηση του πελατειακού κράτους και τη διοικητική αναδιοργάνωση, αναμασάμε κοινοτοπίες επικεντρωνόμενοι στα οργανωτικά και τα πόστα που δεν αφορούν την κοινωνία. Ε, αυτό είδαμε στο ΣΕΦ, την έλλειψη ευθύνηςκαι προοπτικής παρά την παρουσία ικανότατων ανθρώπων» μου σχολίασε. Καλά ώς εδώ. Μα, επέμεινα, υπάρχει φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ; Το αρνήθηκε. «Ας μην αναζητούμε άδικα κάποιο φλερτ, ειδικά με έναν χώρο που σταθερά συναντώ ανθρώπους του από οποιοδήποτε επίπεδο καθώς… μαζί μεγαλώσαμε» μου είπε. Λογικό, λέω εγώ, τους ξέρει από μικρό παιδί. Και στην τελική, όπως μαθαίνω, ο Κύρκος έχει συναντηθεί και με ανθρώπους από τη ΝΔ.
Εσπασαν τα νερά
Παραλίγο να πνίγει χθες η ΝΔ. Οχι πολιτικά ή δημοσκοπικά, αλλά στην κυριολεξία. Τι εννοώ; Οπως πληροφορήθηκα λίγο μετά τις δώδεκα το μεσημέρι χθες, σήμανε συναγερμός στα κεντρικά γραφεία του κόμματος επί της οδού Πειραιώς. Αιτία; Ενας αγωγός της ΕΥΔΑΠ (επί της οδού Σαρανταπόρου, που είναι κάθετος στην Πειραιώς για να δείτε πόσο καλά ενημερωμένος είμαι) έσπασε και πλημμύρισαν όλοι οι γύρω δρόμοι. Αποτέλεσμα ήταν η επιχείρηση να διακόψει αμέσως την παροχή νερού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές κι έτσι τα γραφεία της ΝΔ έμειναν χωρίς νερό για πολλές ώρες. Πριν τα προβλήματα διογκωθούν, ο γενικός διευθυντής του κόμματος έδωσε τη δυνατότητα στους υπάλληλους να φύγουν νωρίτερα, καθώς κανείς δεν ήταν σε θέση να τους ενημερώσει για το πότε η ΕΥΔΑΠ θα αποκαθιστούσε την υδροδότηση. Τα καλά νέα για τους νεοδημοκράτες ήταν πως ο Αδωνις Γεωργιάδης είχε προλάβει να ολοκληρώσει τη συνέντευξη του για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι πληροφορίες που εμφανίζουν τον Παύλο Πολάκη να έχει βάλει τη χέρα του στον αγωγό της ΕΥΔΑΠ, ελέγχονται ως ανακριβείς…
Μπλακάουτ στη Βουλή
Πρέπει βέβαια να σας πω ότι παρεμφερή προβλήματα είχαν και στη Βουλή. Οχι χθες το μεσημέρι, αλλά προχθές το βράδυ. Εξαιτίας της καταιγίδας υπήρξε μπλακάουτ στο Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα, η βροχή έριξε μια ασφάλεια, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί κανένα από τα τρία ασανσέρ. Οπότε οι εργαζόμενοι που ήθελαν να φύγουν από το υπόγειο πάρκινγκ αναγκάστηκαν να κατέβουν από τις σκάλες με φακούς, γιατί όπως καταλαβαίνετε επικρατούσε μαύρο σκοτάδι και στους διαδρόμους και στις σκάλες του υπογείου του κτιρίου.
Ατύχημα
Τροχαίο είχε χθες ο Γιώργος Βουλγαράκης. Οπως έμαθα, διέσχιζε πεζός τον δρόμο έξω από την είσοδο του Ζαππείου και τον χτύπησε ένα διερχόμενο αυτοκίνητο. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα και μπήκε στο χειρουργείο. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση.

Γυμναστική στον Κήπο

Πράκτοράς μου στο κέντρο της Αθήνας συνέλαβε χθες αργά το μεσημέρι τον Βασίλη Κικίλια να βγαίνει από τον Εθνικό Κήπο με κατεύθυνση την Ηρώδου Αττικού. Μην πάει ο νους σας σε τίποτα περίεργο λόγω της οδού. Ο γαλάζιος τομεάρχης, σύμφωνα με τον άνθρωπό μου, φορούσε Τ-shirt, βερμουδοσόρτς και κρατούσε το λουρί ενός μεγάλου συμπαθέστατου σκύλου. Οπότε εικάζω πως απλώς έκανε τη γυμναστική του στον Κήπο.

Η αποτέφρωση και η Εκκλησία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βρίσκεται στη Βουλγαρία. Για να πάει στο δημόσιο αποτεφρωτήριο της Σόφιας. Από εκεί ανέβασε ένα μακροσκελές ποστ στο facebook. Γράφει, λοιπόν, «στην Ελλάδα, όμως, οι δικοί μας επιμένουν. Δεν τους πειράζει το εμπόριο και το παζάρι στα μεγάλα νεκροταφεία (οι νεκροί μας σε τρία χρόνια ξεθάβονται μέσα σε απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις). Τους πειράζει η αποτέφρωση». Και καταλήγει: «“Και πώς θα τον θυμάστε άμα δεν έχετε τάφο εδώ;” ρωτούσε ένας παπάς χθες στο Γ’ Νεκροταφείο – όπου στα κλεφτά κάναμε μια νεκρώσιμο ακολουθία. “Ο νεκρός δεν ζει κάτω από τις ταφόπλακες, ζει όσο ζει κι ο τελευταίος που τον θυμάται” απάντησε ένας φίλος παραφράζοντας τη ρήση του Θουκυδίδη στον Επιτάφιο του Περικλή». Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά κάτι μου λέει ότι μόλις άνοιξε μέτωπο με την Εκκλησία ο Σταύρος.

Η απάντηση του Κωστάκη

Ο Μάριος Κωστάκης, γενικός διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού στο υπουργείο Πολιτισμού, στέλνει την παρακάτω διευκρίνιση σε χθεσινό μου σχόλιο: «Το δημοσίευμα συγχέει α) τη διαδικασία επιλογής ειδικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού με β) τη διαδικασία επιλογής προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού. Διαψεύδω το δημοσίευμα στο μέρος που με αφορά και δηλώνω ότι ΔΕΝ είμαι υποψήφιος για τη θέση του ειδικού γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού». Αποδεχόμενος τη σύγχυση που μου χρεώνει, να ευχηθώ από την πλευρά μου να έχει τις ίσες πιθανότητες στη διαδικασία επιλογής γενικού διευθυντή, καθώς το μπόνους της προφορικής συνέντευξης μετράει και κάνει τη διαφορά.