Οπως ενημερώθηκα αρμοδίως, σήμερα το μεσημέρι ο Γιώργος Καμίνης έχει κανονίσει πανελλαδική συνάντηση του δικτύου υποστηρικτών του. Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω ότι ο δήμαρχος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής έχει εκφράσει δημοσίως την επιθυμία να φτιάξει τάση μέσα στον νέο φορέα. Αλλά, τέλος πάντων, σας το υπενθυμίζω για να δικαιολογήσω το event. Για να σας δώσω μια ιδέα όσων θα ειπωθούν εκεί από τον Καμίνη, θα συνοψίσω όσα διάβασα στο δισέλιδο μανιφέστο του, που έπεσε στα χέρια μου. Το βασικό του μήνυμα θα είναι «ελάτε στις κάλπες» του ιδρυτικού συνεδρίου. Θα αφήσω ασχολίαστα τα κλισέ περί γιορτής της δημοκρατίας και της συμμετοχής και θα σημειώσω απλώς ότι στο http://members.kinimaallagis.gr/ όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να γίνει μέλος της προοδευτικής παράταξης και να συμμετέχει έτσι στις εκλογές ανάδειξης συνέδρων. Κατά τα λοιπά, πληροφορούμαι ότι η συνάντηση μπορεί να καταλήξει και σε βαφτίσια της καμινικής τάσης. Και το όνομα αυτής; Δίκτυο Ανανέωση, όπως όλα δείχνουν.
Η μπηχτή του Σταύρου
Διάβαζα τις προάλλες εκείνη την ομιλία που ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν εκφώνησε τελικά από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη γιατί του άλλαζαν συνέχεια θέση στη σειρά των ομιλητών. Ανάμεσα σε άλλα θα έλεγε «όταν πουλάς τους ψηφοφόρους σου και μεταγράφεσαι ως βουλευτής σε άλλο κόμμα, τότε δείχνεις ότι δεν έχεις ηθικούς φραγμούς. Ο αμοραλισμός είναι πάντοτε η βάση για την πλήρη διαφθορά». Σας αναφέρω το σχετικό απόσπασμα γιατί έμαθα πως η πρώτη πρόταση δεν ήταν μια θεωρητική διαπίστωση. Ηταν καρφί για τον πρώην ποταμικό και νυν πράσινο βουλευτή Κώστα Μπαργιώτα κυρίως. Και δευτερευόντως για τον Ιλχάν Αχμέτ. Τι κι αν πλέον συγκατοικούν όλοι στο Κίνημα Αλλαγής; Ο Σταύρος είναι σαν την Κύπρο. Δεν ξεχνά.
Φιλοφρονήσεις
Η ανεξάρτητη πλέον Κατερίνα Παπακώστα αιτήθηκε από ερτζιανών την παραίτηση όλων όσων τα ονόματα περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Novartis. Το επιχείρημά της ήταν πως «όταν έχεις ένα ζήτημα, εάν έχεις θεσμικό ρόλο, πρέπει να κάνεις στην άκρη. Δεν θα το χρεωθεί το κόμμα, η παράταξη, ο πολιτικός οργανισμός. Θα καθαρίσεις το θέση σου και στη συνέχεια θα πορευτούμε πάλι μαζί». Μάλιστα. Επειδή, ως γνωστόν, είμαι κακός άνθρωπος, ακούγοντάς την θυμήθηκα ένα παραλειπόμενο που μου μετέφερε ένας πράκτοράς μου από τη συνεδρίαση για τη σύσταση Προανακριτικής. Η Παπακώστα, λέει, συνάντησε τον Νίκο Κοτζιά και του είπε «κύριε υπουργέ, σας διαβάζουμε και συμφωνούμε με τις απόψεις σας». Εκείνος ανταπέδωσε τη φιλοφρόνηση υποσχόμενος να επισκεφθεί την έκθεση ζωγραφικής του γιου της. Σαν να λέμε, εκείνη δεν τη βλέπω να πορεύεται μαζί με τη ΝΔ σύντομα.

Επιστολές στον Παρασκευόπουλο

Θυμάστε που σας είχα εγκαίρως ενημερώσει περί της επιτροπής για τη βία στα πανεπιστήμια που όρισε ο Κώστας Γαβρόγλου και προεδρεύει ο Νίκος Παρασκευόπουλος; Λοιπόν, τις προάλλες συνεδρίασε ενώ το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας να του στείλουν επιστολές που να περιγράφουν τα κρούσματα βίας που έχουν εκδηλωθεί στους χώρους τους. Πηγές μου λένε ότι κάποια ιδρύματα σαν το Αθηνών ή το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν έχουν ακόμη στείλει τις εν λόγω επιστολές. Ο Παρασκευόπουλος έχει λάβει γύρω στις δέκα μόνο από πανεπιστήμια όπως το Αριστοτέλειο, το Οικονομικό Αθηνών, το Αιγαίου και το Μακεδονίας. Εγώ αναρωτιέμαι, σκέφτεται να τις δημοσιοποιήσει άραγε; Νομίζω πολύς κόσμος θα ήθελε να τις διαβάσει.

Ο Τσίπρας στους Ευρωσοσιαλιστές

Εντάξει, πλέον δεν αποτελεί είδηση, παρ’ ότι ο Αλέξης Τσίπρας το διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία. Αναφέρομαι στο γεγονός πως για μια ακόμη φορά έλαβε μέρος – ως παρατηρητής – στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών χθες στις Βρυξέλλες. Και για του λόγου το αληθές ανέβασε και σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο στον επίσημο πρωθυπουργικό λογαριασμό στο twitter. Να υποσημειώσω ότι στο πρόγραμμα αναφερόταν και η Φώφη Γεννηματά, αλλά λόγω ασθένειας – όχι διπλωματικής όπως μου είπαν, εξάλλου πολλοί την άκουγαν να βήχει στη Βουλή την Τετάρτη – ακύρωσε τελευταία στιγμή το ταξίδι για την καρδιά της ευρωκρατίας. Βέβαια, σύμφωνα με ανταποκριτές μου εκεί, δεν πήγαν και πολλοί από τους σοσιαλιστές ηγέτες. Εχω, πάντως, μια απορία, οι ευρωσύντροφοι που τόσο φλερτάρουν τον έλληνα Πρωθυπουργό δεν έχουν ενημερωθεί για την υπόθεση Novartis και τους συριζαϊκούς χειρισμούς;

«Πληρώσαμε φάρμακα, εμβόλια, δοκιμαστήρια υπερδεκαπλάσια; Βεβαίως και πληρώσαμε».

Πάνος Καμμένος από κοινοβουλευτικού βήματος για την υπόθεση Novartis.

Δοκιμαστήρια είναι στην καμμενική διάλεκτο τα αντιδραστήρια για τις εξετάσεις αίματος. Ξέρετε, πώς οι υδρογονάνθρακες είναι υδατάνθρακες. Να επισημάνω ότι οι πρακτικογράφοι προστάτευσαν τον υπουργό. Ετσι, στα πρακτικά διαβάζεις «αντιδραστήρια».

Στο βίντεο, πάλι,που αναρτήθηκε στην επίσημη κομματική ιστοσελίδαακούγεται καθαρότατανα λέει «δοκιμαστήρια».