Είναι προχθεσινό αλλά ο πράκτορας μου μού το είπε πολύ αργά το βράδυ και δεν πρόλαβα να σας το γράψω χθες. Αξίζει όμως. Ανάμεσα στους διαδηλωτές στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό βρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Για να είμαστε ακριβείς στις διατυπώσεις, μου είπε ότι «ο Βαγγέλας έκανε ένα πέρασμα» από την Πλατεία. Παρ’ όλα αυτά, μου επισήμανε ότι στηρίζει τον σκοπό, μιας κι εντόπισε εκεί σύσσωμο σχεδόν το πολιτικό γραφείο του.

Ο παραγωγός της ΕΡΤ και το γιαούρτωμα

Μένω στα νεοδημοκρατικά με την ευρεία έννοια. Στην Πειραιώς για μια ακόμη φορά είναι στα κάγκελα με την ΕΡΤ. Και τον Νίκο Παππά. Τι εννοώ; Ενας παραγωγός της ΕΡΤ – που, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, είναι αυτός που φτιάχνει τα βιντεάκια του Μαξίμου και του Πρωθυπουργού, δεν είναι, δηλαδή, λένε, ένας οποιοσδήποτε παραγωγός – κοινοποίησε στο facebook το ποστ μιας φίλης του εναντίον του Αντώνη Σαμαρά που πήγε στο συλλαλητήριο και έγραψε από κάτω ένα ψύχραιμο σχόλιο. Τι; «Γιαουρτώστε τον με verus να κάνει επιδερμίδα !!!!». Πρόκειται για τον Δημήτρη Αναστασόπουλο που είχε μια θέση στο Μαξίμου από το 2015 ως υπεύθυνος για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με τον ξένο Τύπο, όπως μου μετέφεραν. Και όχι μόνο, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό σε όλες του τις περιοδείες και ως εικονολήπτης. Τούτων δοθέντων, δεν εκπλήσσομαι που το επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήκωσε το θέμα βγάζοντας και ανακοίνωση. «Η ΝΔ» γράφει αυτή «θέλει να απευθύνει ένα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, στην ευθύνη του οποίου υπάγεται η Δημόσια τηλεόραση: Η δημόσια προτροπή του παραγωγού της ΕΡΤ Δημήτρη Αναστασόπουλου να γιαουρτώσουν οι πολίτες τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο συλλαλητήριο συνάδει και αυτή με τα νέα ήθη που έχει επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ;». Εγώ, πάντως, να θυμίσω ότι έχουν κάνει και χειρότερα οι φιλικοί προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνάδελφοι στον Σαμαρά. Αναφέρομαι σε εκείνο το περιστατικό του 2015, πριν τις πρώτες εκλογές, που ο τότε διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού στο Κόκκινο Κώστας Αρβανίτης είχε πει on air επικαλούμενος ένα δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού «L’ Express», «είναι πάρα πολύ ζόρικο για μένα να λένε τον πρωθυπουργό της χώρας μου μαλ..κα. Και το πρόβλημα δεν είναι ότι τον λένε. Είναι ότι είναι μαλ…ας».

Στήριξη Αντώνησε Αδωνη

Μιας και ανέφερα τον Αντώνη Σαμαρά – που παραδέχομαι ότι πολύ τον μελετάω τώρα τελευταία –, θέλω να γνωρίζετε πως χθες το απόγευμα έδωσε το «παρών» στη κοπή τη πίτα του Αδωνη Γεωργιάδη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ – την επίσημη βασιλόπιτα, να υποσημειώσω, για το 2018, γιατί έχει κόψει και πολλές κι έχω χάσει το μέτρημα.

Πέραν του ότι ο Αντώνης κινείται πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα – εξού και τον αναφέρω κι εγώ – πήγε στην αδωνική εκδήλωση προκειμένου να υποδηλώσει με αυτό τον τρόπο, έμαθα, και τη στήριξή του στον αντιπρόεδρο της ΝΔ ενόψει τών – πώς να το πω; – περιπετειών που έρχονται με το θέμα Novartis.

Ως κεντροαριστερός και ως δήμαρχος

Ο Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε χθες με το προεδρείο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Τους είδε με την ιδιότητα του υπευθύνου του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, οπότε τους υποσχέθηκε πως στο πλαίσιο του κεντροαριστερού προσυνεδριακού διαλόγου θα συζητηθούν κινήσεις ενίσχυσης των επαγγελματιών. Συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου, τους ανέπτυξε – με την ιδιότητα του δημάρχου – το σχέδιό του για παρεμβάσεις στην Αθήνα, ύψους 85 εκατ. ευρώ.

Χρυσόγονος σε δημαρίτικο πάνελ

Επειδή πάντα σας ενημερώνω για τις προσκλήσεις που λαμβάνω, να σας πω και για την εκδήλωση που διοργανώνει στις 13 του μήνα το θινκ τανκ της ΔΗΜΑΡ, Πολιτικό Εργαστήριο για τη Σοσιαλδημοκρατία, με θέμα «Διάκριση Εξουσιών και Κράτος Δικαίου». Στο πάνελ, που θα στηθεί στο Κάραβελ, θα κάθονται ο Ξενοφών Κοντιάδης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του ιδρύματος Τσάτσου, ο Γιάννης Τασόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρώην βουλευτής και μέλος της ΕΕ του κόμματος Νίκος Τσούκαλης και ο Κώστας Χρυσόγονος, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και ευρωβουλευτής – πρώην συριζαίος, νυν ανεξάρτητος να θυμίσω. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Σιακαντάρης. Λέτε να έρθουν πιο κοντά με τον Χρυσόγονο οι της Ανανεωτικής Αριστεράς τώρα που αποκήρυξε κι εκείνος τους παλιούς συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ;

Μηνύματα στην Τουρκία

Οπως ενημερώθηκα αρμοδίως, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου πέταξαν χθες με αεροσκάφη Μιράζ 2000 πάνω από το Κεντρικό και Ανατολικό Αιγαίο. Το αναφέρω επειδή μου εξήγησαν ότι αυτή ήταν μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό και με στόχο να στείλει μηνύματα προς την Τουρκία, η οποία έχει αυξήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο. Πρέπει δε να επισημάνω ότι – σύμφωνα με πληροφοριοδότη μου στις Ενοπλες Δυνάμεις – το τελευταίο διάστημα οι αρχηγοί έχουν εντείνει την ενεργό συμμετοχή τους σε ασκήσεις και επιχειρησιακές αποστολές θέλοντας να διαμηνύσουν ότι η Αμυνα της χώρας έχει υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Την περασμένη Τρίτη, για παράδειγμα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πραγματοποίησε πτώση με αλεξίπτωτο και κατάδυση στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης των Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο.