Θυμάστε που σας έγραφα χθες για τη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου και το σόου που έκανε στα γραφεία της Ενωσης Κεντρώων στη Βουλή, φωνάζοντας πως ο Λεβέντης γλείφει τον Μητσοτάκη; Πράκτοράς μου στους κοινοβουλευτικούς διαδρόμους μού περιέγραψε ένα στιγμιότυπο που διάφοροι κακοί στο κτίριο εξέλαβαν ως επιβεβαίωση των λεγομένων της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μου είπε, συνάντησε τυχαία σε έναν διάδρομο τον Μάριο Γεωργιάδη και έπιασαν ψιλή κουβέντα. Ε, και; θα πείτε. Οι συνεργάτες των δύο, λέει, σχημάτισαν κάτι σαν ασπίδα προστασίας γύρω τους, προκειμένου να μην μπορεί να πλησιάσει κανείς και να κρυφακούσει τι λένε. Παρ’ όλα αυτά, οι αυτόπτες μάρτυρες παρατήρησαν – από τις εκφράσεις και τη γλώσσα του σώματος – πως το κλίμα ήταν πολύ καλό. Μετά ήρθαν οι αγκαλιές και τα φιλιά και όλοι άρχισαν να ποντάρουν στο πότε θα ζητήσει μεταγραφή στη ΝΔ ο Μάριος Γεωργιάδης. Παρεμπιπτόντως, θέλω να ξέρετε πως ο εν λόγω είναι και φίλος του συνονόματου αντιπροέδρου Αδωνη.

Χιουμοράκι

Μιας και ανέφερα την Ενωση Κεντρώων, να σας πω ότι η ομιλία του προέδρου της Βασίλη Λεβέντη σχολιάστηκε πολύ στα πηγαδάκια. Προς Θεού, όχι για το περιεχόμενό της. Σχολιάστηκε γιατί αποκαλούσε συνέχεια τη Ρένα Δούρου «Ντούρου». Από ό,τι μου εξήγησαν οι πηγές μου, το έκανε μάλλον κοροϊδευτικά, αλλά δεν έπαιρναν κι όρκο. Μάλιστα. Εγώ απλά να ενημερώσω τον πρόεδρο πως το χιούμορ είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Μπάρμπεκιου

αντί για κότερο

Θα επανέλθω στο διαδρομιστάν της Βουλής γιατί εκεί πέτυχε άλλος άνθρωπός μου τη Σοφία Βούλτεψη ακριβώς μετά τον καβγά της με τον Πάνο Καμμένο. Η γαλάζια βουλευτής, λοιπόν, του είπε ότι παρά τις καμμενικές ατάκες περί φωτογραφιών που αποδεικνύουν ότι εκείνη έχει ανέβει στο κότερό του, αυτή έχει πάει μόνο στο σπίτι του για μπάρμπεκιου. Το κότερο θα ήταν, συμπλήρωσε, μια αξέχαστη εμπειρία και θα το θυμόταν. ΟΚ, να το δεχθώ. Θέλω, ωστόσο, να υπενθυμίσω στη Βούλτεψη μια λατινική ρήση: Quod me nutrit me destruit – ελληνιστί, ό,τι με τρέφει με καταστρέφει.

Σύναξη

βιβλιοπωλών

Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά, Γιώργος Μουρούτης, εγκαινίασε χθες το βιβλιοπωλείο του στην οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας. Εννοείται πως ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το «παρών» στη γιορτή που στήθηκε επί της οδού Κολοκοτρώνη. Εξίσου αυτονόητο θεωρώ πως μαζί με τον Σαμαρά ήταν και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος φαντάζομαι όλο και κάποια συμβουλή θα έδωσε στον Μουρούτη για τις πωλήσεις βιβλίων. Δεν αποκλείω ο Γεωργιάδης να ευχήθηκε στον Μουρούτη να ξεκινήσει και τις τηλεπωλήσεις, καλύπτοντας το δικό του κενό.

Ψάχνοντας επενδυτές

Πηγές μου στην Πειραιώς με ενημέρωσαν ότι ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για επενδυτικές εξορμήσεις στο εξωτερικό. Ηδη, λένε, προγραμματίζεται ένα ταξίδι – κατά πάσα πιθανότητα μετά τις γιορτές – στο Κατάρ όπου θα επιδιώξει να συνομιλήσει με όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές. Κι απ’ ό,τι μαθαίνω θα ακολουθήσουν κι άλλα σε διαφορετικούς προορισμούς με τον ίδιο ωστόσο στόχο, την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα. Πρέπει να σας ενημερώσω ότι αυτά θα εντάσσονται στη νέα μητσοτακική στρατηγική, στα πλαίσια της οποίας η ΝΔ δεν θα μείνει στη διατύπωση του προγραμματικού της λόγου, αλλά θα αναλαμβάνει και δράσεις που θα αποτυπώνουν τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να κυβερνήσει. Ελπίζω ο πρόεδρος να μην κυνηγήσει μόνο πετροδολάρια γιατί γενικώς το χρήμα δεν μυρίζει.

Επανάληψη

«Οσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας δεν είναι συμφιλιωμένοι με τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει στη χώρα και στο πολιτικό σύστημα». Το είπε στο γαλάζιο Συνέδριο και το ξαναείπε χθες στη Βουλή.

Η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνεται γιατί νιώθει πια πιο ισχυρή απ’ ό,τι οι αντίπαλοί της νομίζουν πως νιώθει.

Διολίσθηση

Με το γνωστό ιδίωμα – ασύντακτο και με πεζοκεφαλαία – ο Παύλος Πολάκης ενημέρωσε τους φίλους του στο facebook ότι «τα αρχικά ΣτΕ σημαίνουν ξεκάθαρα πλέον Σωτηρία της Ελίτ». Για να το πω με μια βενιζελική φράση, από αυτές που μου αρέσουν: ολίγον κατ’ ολίγον διολισθαίνει η δημοκρατία.

«Είμαστε ακόμη εδώ και ψηφίζουμε τον τελευταίο μνημονιακό προϋπολογισμό» – σε ρόλο Κατσιμιχαίων

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

από κοινοβουλευτικού βήματος

Υπάρχουν και χειρότερα / μα θα σ’ τα πω αργότερα / Don’t Worry Be Happy

Φτιάχνουν ψηφοδέλτια στη ΔΗΜΑΡ

Σε περίπτωση που αγωνιούσατε ποιους θα προτείνει η ΔΗΜΑΡ για τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, σας έχω κάποιες απαντήσεις. Πρώτον, έμαθα ότι η πρότασή της περιλαμβάνει τετράδα γνωστών δημοσιογράφων του Σταμάτη Μαλέλη προεξάρχοντος. Και δεύτερον, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος σκέφτεται μια μεγάλη περιφέρεια της Αττικής – φιλόδοξος στόχος ομολογώ – ενώ αν οι κάλπες εθνικών και ευρωεκλογών στηθούν κοντά, δεν αποκλείεται ως πρόεδρος κόμματος να διεκδικήσει μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο με σταυρό σε όλη τη χώρα – αυτό κι αν παραείναι φιλόδοξο. Κατά τα λοιπά, ακούω για Θωμά Ψύρρα στη Λάρισα, Νίκο Τσούκαλη στην Πάτρα, Γιάννη Αμοιρίδη στην Αθήνα και Αγγελο Φωτίου στις Σέρρες, Δημήτρη Χατζησωκράτη στη Β’ Αθήνας, Γιώργο Μπουλαμπασάκο – είναι ο γραμματέας του κόμματος – στο Υπόλοιπο Αττικής ή στο Επικρατείας, Θόδωρο Μαργαρίτη στην Α’ Αθήνας – ή στο επικοινωνιακό επιτελείο του νέου φορέα – και Χρήστο Γκαρμπούνη στην Ξάνθη. Πάντως, οι σύντροφοι στα μεγαλύτερα κόμματα του νέου φορέα δεν λένε τίποτα για όλα όσα σας προανέφερα.