Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφτασε και το θέμα για την επιλογή των σημαιοφόρων μαθητών κατά τις παρελάσεις με κλήρωση. Οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών από δημοτικά σχολεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο και στρέφονται κατά του Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, με το οποίο οι σημαιοφόροι κατά τις παρελάσεις δεν θα είναι πλέον –όπως γινόταν μέχρι τώρα –οι αριστούχοι μαθητές, αλλά η επιλογή τους θα γίνεται με κλήρωση από εδώ και στο εξής.

Οι προσφεύγοντες επικαλούνται, μεταξύ άλλων, ότι το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας και ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει και χαρακτήρα «πολιτικοϊδεολογικό».

Ακόμη αναφέρουν ότι όλως αιφνιδίως και αναιτιολόγητα το υπουργείο Παιδείας ήρθε και άλλαξε μια τακτική η οποία έχει παγιωθεί εδώ και πολλές δεκαετίες στη χώρα μας, στην οποία κανείς δεν είχε αντιταχθεί και δεν είχε ζητήσει την ελληνική σημαία κατά τις παρελάσεις να μην τη φέρει ο άριστος από τους μαθητές, αλλά όποιος τύχει κατά την κλήρωση.