Μετά τον πολύ Γαβρόγλου «εσωτερικού» που σας είχα όλη την εβδομάδα, σήμερα σας έχω Γαβρόγλου «εξωτερικού» καθώς η ασυνέπεια του υπουργού Παιδείας τροφοδοτεί τον αναβρασµό στα ελληνικά σχολεία της Γερµανίας.

Οπως µου µετέδωσε από το Βερολίνο ο ανταποκριτής µας Γιώργος Παππάς, που έχει γράψει πρόσφατα εν εκτάσει για το θέµα, το υπουργείο είχε υποσχεθεί ότι µέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά εκπαιδευτικών στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Υπολογίζεται ότι µόνο στα εννέα λύκεια της Γερµανίας λείπουν 65 εκπαιδευτικοί. Τα κενά αυτά παραµένουν.

Σε επιστολή τους προς τον Γαβρόγλου, οι µαθητές του Λυκείου Ντύσελντορφ δηλώνουν «απογοητευµένοι» και «αγανακτισµένοι» και τονίζουν ότι αυτοί –σε αντίθεση µε τον υπουργό –θα τηρήσουν τη δέσµευσή τους για κινητοποιήσεις.

«Εάν δεν λάβουµε επίσηµη λίστα µε τα ονόµατα, την ειδικότητα και την ηµεροµηνία άφιξης των διδασκόντων στο σχολείο έως τις 3 Νοεµβρίου, τότε θα προβούµε σε πιο έντονες κινητοποιήσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τι ζητούν οι γονείς

Αµεση στελέχωση των σχολείων µε εκπαιδευτικούς που έχουν σύζυγο οµογενή ή µόνιµο κάτοικο εξωτερικού και αµείβονται µόνο µε τον µισθό της Ελλάδας ζητούν η Οµοσπονδία Συλλόγων Γονέων Ελληνικών Σχολείων Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο Σύλλογος Γονέων Ελληνικών Λυκείων Γερµανίας και η Ενωση Συλλόγων Γονέων ΤΕΓ Βάδης – Βυρτεµβέργης.

Ζητούν επίσης άµεση κατάργηση των «αντικινήτρων» για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να αποσπαστούν στο εξωτερικό. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί δεν επαρκούν, η Οµοσπονδία έχει επεξεργαστεί συγκεκριµένες προτάσεις για πρόσληψη επιτόπιου προσωπικού µε συµβάσεις έργου που δεν κοστίζουν περισσότερο στο ελληνικό κράτος.