Στα τέλη Οκτωβρίου θα γίνει το πρώτο ντιμπέιτ για τη διεκδίκηση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Η ημερομηνία που προκρίνεται είναι η 31η Οκτωβρίου, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει φιξαριστεί από όλες τις πλευρές. Το δεύτερο κατά πάσα πιθανότητα θα λάβει χώρα στις 6 Νοεμβρίου. Κάτσε όμως να συμφωνηθεί το πρώτο, ποτέ δεν ξέρεις με τους συντρόφους εκεί στην Κεντροαριστερά.

Φώφη συγχαίρει Γιώργο

Σε φόρμα η Φώφη Γεννηματά, έχει πάρει φόρα και συγχαίρει. Ετσι μετά το άνοιγμα προς την πλευρά του Βαγγέλη Βενιζέλου για την ομόφωνη εκλογή του πρώην προέδρου στη θέση του εισηγητή για την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου –θέση πολύ τιμητική, όπως έγραψα –χθες έκανε θερμή δήλωση για τη βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου από τον ILA.

«Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας τον Γιώργο Παπανδρέου –είπε η Φώφη – αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός και η παράταξή μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση.

Η εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας».