Τη δική του πρόταση για την έξοδο της χώρας από την κρίση παρουσίασε ο πρόεδρος της Μυτιληναίος από το συνέδριο του Economist. Συνίσταται στη συστράτευση όλων των φιλευρωπαϊκών κομμάτων, και του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα εθνικό σχέδιο αναδιάρθρωσης με έμφαση τις μεταρρυθμίσεις, οι επιδόσεις του οποίου θα συνδέονται με την απομείωση του χρέους.

Το σχέδιο που προτείνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος συνοψίζεται σε ιδιωτικοποιήσεις, επενδύσεις με διαδικασία fast track όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, μείωση φόρων και μικρότερους στόχους για τα πλεονάσματα, αφού οι σημερινοί δεν είναι επιτεύξιμοι. Το πλάνο θα αξιολογείται ανά τακτά διαστήματα και με βάση τις επιδόσεις της χώρας στις μεταρρυθμίσεις θα απομειώνεται και το χρέος. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια διακομματική συναίνεση σε ένα τέτοιο σχέδιο θα έχει ως αποτέλεσμα να ανακτήσει η Ελλάδα την εμπιστοσύνη στα μάτια των δανειστών.

«Θετική ιδέα που θα μπορούσε να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα», χαρακτήρισε από το ίδιο πάνελ την πρόταση Μυτιληναίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου. Νωρίτερα είχε επισημάνει την ανάγκη να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις για να προσελκύσει επενδύσεις, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σημαντική την ελάφρυνση του χρέους. Μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Λιου πρόσθεσε ότι είναι θετικό πως το Grexit δεν είναι πλέον στο τραπέζι καθώς θα ήταν ένα πείραμα «που δεν θα θέλαμε να μάθουμε τα αποτελέσματά του».