Δεν ανησυχούσα για να σας πω την αλήθεια, αλλά η επιστροφή του Κώστα Λαπαβίτσα στα πολιτικά πράγματα είναι γεγονός. Ο καθηγητής και πρώην βουλευτής, που αποχώρησε με την Αριστερή Πλατφόρμα από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, δεν έπαψε στιγμή να ενδιαφέρεται για τα εδώ πεπραγμένα αλλά τώρα, όπως μου λένε οι πληροφορίες μου, θα πυκνώσει τις πολιτικές του παρεμβάσεις που θα αφορούν το «πολιτικό κενό που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας», όπως ο ίδιος λέει.

Ετσι από χθες ο «Λάπα» με αναλυτικό κείμενο αποδόμησε το αφήγημα ανάπτυξης του Τσίπρα και κωδικοποίησε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν για την πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας.

Πολλά και ενδιαφέροντα αλίευσα εδώ όπως ότι ο «Τσίπρας ειδικεύεται στη δημιουργία της εικονικής πραγματικότητας». Αλλά και ως γενική θέση πως ηελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί σε πολύ χαμηλή βάση μέσω της φτώχειας και της καταστροφής του παραγωγικού ιστού που επέβαλαν τα Μνημόνια.

Ο Λαπαβίτσας σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ή σοβαρός λόγος για να περιμένουμε ταχύρρυθμη ανάπτυξη.

Α, και για να μην αναρωτιέστε, σε αυτή την πρώτη παρέμβαση ο Λαπαβίτσας δεν φόρεσε το κοστούμι της δραχμής. Πρότεινε μάλιστα κάτι πιο αμβλυμμένο για τα μέτρα του και τη χώρα: τη «στοχευμένη βιομηχανική πολιτική με έμφαση στον αγροτικό και βιομηχανικό τομέα. Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται δημόσιες υγιείς τράπεζες που θα στηρίξουν την παραγωγή». Το ερώτημα είναι: θα συμπράξει με τη ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη ή ετοιμάζει κάτι εντελώς δικό του;