Ηθελα να πιστεύω ότι η χειροδικία επιχειρηματία εις βάρος υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών στην Πάτμο θα ήταν –έστω για φέτος –το τελευταίο κρούσμα βίας κατά των εντεταλμένων για ελέγχους στους τουριστικούς προορισμούς εφοριακών. Διαψεύστηκα πανηγυρικά και τραγικά!

Το νέο περιστατικό βίας καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Μαγνησία: τρεις εφοριακοί τηςΥπηρεσίας Ερευνών Διασφάλισης Εσόδων(ΥΕΔΕ) διενήργησαν έλεγχο για φορολογικές παραβάσεις σε κατάστημα στην περιοχή της Αγριάς Βόλου και παρά τη σθεναρή αντίσταση και τις απειλές του επιχειρηματία επέβαλαν χρηματικό πρόστιμο. Τότε δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τον ιδιοκτήτη, που πήρε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό!

Η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, βουλευτής Μαγνησίας και φοροτεχνικός η ίδια στον Βόλο, δήλωσε ότι «οι φορολογικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν κανονικά με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας καιστόχο την καταπολέμηση καιτην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές Αρχές και οι εργαζόμενοί τους θα συνεχίσουν το έργο τους, όσο και αν κάποιοι επιμένουν σε τακτικές και αντιλήψεις του παρελθόντος, συνεχίζοντας να θεωρούν τη φοροδιαφυγή κανονικότητα.

Τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων της καλοκαιρινής περιόδου θα είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους επιλέγουν να παρανομούν και σε όσους τους στηρίζουν και τους παροτρύνουν».

Πυρετός στην Κεντροαριστερά

Τα κεφάλια μέσα στην Κεντροαριστερά. Οι διακοπές τελειώνουν και πολλοί, ως φαίνεται, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγάλη απόφαση: θα κατέβω γι’ αρχηγός ή όχι; Ενα μόνο είναι σίγουρο, όλοι μιλούν με όλους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ας πούμε, πέρασε τις διακοπές του στην Κρήτη, όπου συνδύασε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Οι συζητήσεις και οι γνώμες για το αν και το πώς έπεφταν βροχή, με ιστορικά στελέχη να τον πιέζουν να κατέβει, βλέποντας πως τα δεδομένα έχουν ανατραπεί πλήρως μετά την υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη. Μένει να δούμε ποια θα είναι η απόφασή του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, από την άλλη, πήρε την απόφαση για τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει την Τετάρτη σε φιλικό σπίτι στη Σάμο. Και μέσα σ’ όλα, η στάση του ΚΙΔΗΣΟ είναι αυτή που συζητείται περισσότερο. Τι θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου; Μοιάζει μάλλον απίθανο να κατέβει ο ίδιος. Κι ενώ στο ΠΑΣΟΚ δεν μοιάζουν να ανησυχούν, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το χειροκρότημα στον πρώην πρωθυπουργό στο Συνέδριο της ΔΗΣΥ –το οποίο κάνει την επίσημη στήριξη του ΚΙΔΗΣΟ σε κάποιον υποψήφιο ακόμα πιο σημαντική.

Τι σκέφτεται ο Θεοδωράκης

Στην αντίπερα κεντροαριστερή όχθη, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης λέει «θα πάρουμε τον χρόνο μας» το εννοεί. Ο επικεφαλής του Ποταμιού βρίσκεται ακόμα σε διακοπές στην Κρήτη, απ’ όπου αναμένεται να επιστρέψει τις επόμενες ημέρες. Ο Θεοδωράκης επέλεξε από νωρίς να μην μπει στο παιχνίδι των ονομάτων, κρατώντας απόσταση και προτιμώντας τη σιωπή και την ενδοσκόπηση. Οι τελικές αποφάσεις του για τη συμμετοχή του Ποταμιού στον νέο φορέα ή ακόμα και η διεκδίκηση της ηγεσίας από τον ίδιο θα ληφθούν ύστερα από συζητήσεις με τους στενότερους συνεργάτες του και βέβαια με τα όργανα του κόμματος. Προς το παρόν, πληροφορούμαι ότι οι περισσότεροι στη Σεβαστουπόλεως του λένε πως καλά κάνει και δεν βιάζεται –η απόφαση είναι μεγάλη και ιστορική.