Θετικά υποδέχτηκαν την υποψηφιότητα Καμίνη πολλοί εκ των παροικούντων στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε στον Σκάι πως ο Καμίνης «βοηθάει να ανοίξουν και να συσπειρωθούν ευρύτερες δυνάμεις στο χώρο της Κεντροαριστεράς», καθώς «έχει αποδείξει από τη θέση του δημάρχου Αθηναίων πως βρίσκεται στις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας». Παράλληλα, ο Γιάννης Μανιάτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Αθηναίων και μια φιλική κουβέντα –με τον βουλευτή από την Αργολίδα να σχολιάζει πως με «αυτήν την υποψηφιότητα απευθυνόμαστε σε περισσότερο κόσμο, είμαστε ανοιχτοί στον ευρύτερο χώρο».

Στη ΔΗΣΥ, πάντως, βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά, αφού δεν περίμεναν μια «εξωτερική» υποψηφιότητα για την αρχηγία. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα είναι ακόμη ήρεμα, με πολλούς εκ των πρωταγωνιστών να βρίσκονται σε διακοπές. Πέρασε και η πανσέληνος χωρίς να βγούνε τα μαχαίρια, οπότε μπορούμε να περιμένουμε ευγενή άμιλλα. Ή μήπως όχι; Τα πρώτα κρύα θα δείξουν.

Είπα Καμίνης και θυμήθηκα το μακρινό 2006, όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης κατέβηκε υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας χωρίς να παραιτηθεί από βουλευτής. Σήμερα ζητάει από τον Καμίνη να παραιτηθεί από δήμαρχος για να θέσει υποψηφιότητα για αρχηγός της ΔΗΣΥ. Οσα χρόνια κι αν περάσουν, κάποιες ήττες πονούν ακόμα.