Εμαθα κι εγώ, ο Μικροπολιτικός, για τη φημολογία περί αγοραπωλησίας του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβάν Σαββίδη. Αυτό που δεν διαψεύδεται, διότι τον είδαν, είναι η ξενάγηση που έκαναν στελέχη του σταθμού στον ομογενή επιχειρηματία στις εγκαταστάσεις του καναλιού το Σάββατο που μας πέρασε.

Κύκλοι του τηλεοπτικού σταθμού διαψεύδουν την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, όμως δικοί μου, που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, μου έλεγαν ότι πολλοί συσχετισμοί έχουν αλλάξει στο κανάλι το τελευταίο διάστημα και ενδεχομένως πρόσωπα που έως προσφατα θεωρούνταν κομβικά τώρα να μην έχουν εικόνα τον τελευταίων εξελίξεων.

Πάντως, στην περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, η εταιρεία Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ συμφερόντων Βρυώνη (θυμίζω ότι είχε αποκλειστεί στα προκαταρτικά του περσινού κυβερνητικού αδειοδοτικού κάζου διότι η εγγυητική επιστολή που κατέθεσε, από τράπεζα του Χονγκ Κονγκ, είχε ισχύ μόλις 36 ημερών αντί 365 ημερών που προέβλεπε ο νόμος και ήταν μεταβιβάσιμη) θα πρέπει να υποβάλει τη σχετική πράξη στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ώστε με τη σειρά του να διενεργήσει έλεγχο νομιμότητας.

Πάντως, μέχρι να εγκριθεί η μεταβίβαση, αγοραπωλησία δεν υφίσταται, μου μετέφεραν παρατηρητές του ΕΣΡ. Χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει ως προς την υποβολή της συμβολαιογραφικής πράξης στο ΕΣΡ. Σε περίπτωση όμως που απορριφθεί για κάποιον λόγο η επικείμενη μεταβίβαση από το Συμβούλιο, τότε ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αναζητήσει άλλον ενδιαφερόμενο.

Καλό Σεπτέμβρη

Με την ευκαιρία, σας μεταφέρω ότι το ΕΣΡ περί τα τέλη Σεπτεμβρίου το νωρίτερο θα είναι σε θέση να προκηρύξει διαγωνιστική διαδικασία για την πρώτη κατηγορία τηλεοπτικών αδειών, δηλαδή για τις επτά άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης ενημερωτικού χαρακτήρα.

Μαζί με την προκήρυξη του διαγωνισμού θα υπάρχει ενημέρωση ως προς τον αριθμών των αδειών που θα προκηρυχθούν για τις άλλες δύο κατηγορίες, δηλαδή εθνικής εμβέλειας θεματικού χαρακτήρα αλλά και περιφερειακής εμβέλειας.