Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι ούτε η τελευταία. Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης δεν έχει κρύψει τις ακραίες απόψεις του. Ομως η ανεξέλεγκτη ρητορική του συνιστά πολιτικό θέμα για τον αρχηγό του Πάνο Καμμένο και για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συγκυβερνά με τους ΑΝΕΛ.

Αυτή την φορά επιτέθηκε εμμέσως στον εκπρόσωπο του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής υπαινίχθηκε ότι οι μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας δεν έχουν πάντα δίκαιη αντιμετώπιση από τις Αρχές, επισημαίνοντας μάλιστα ότι τα θύματα που καταγγέλλουν ρατσιστική βία εναντίον τους πρέπει να δικαιώνονται ώστε να μην επαναληφθούν περιστατικά τύπου Μανωλάδας.

Η άποψη αυτή του Σαμσιντίν Ιντρίσου από την Γκάνα δεν άρεσε στον βουλευτή των ΑΝΕΛ ο οποίος εγκάλεσε την πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή επειδή τον ευχαρίστησε για την τοποθέτησή του: «Τι τον ευχαριστείτε; Που έρχεται εδώ και βρίζει τους Ελληνες;» είπε ενοχλημένος ο Κατσίκης, προκαλώντας τη δυσφορία των παρισταμένων βουλευτών πλην εκείνου της Χρυσής Αυγής.

Η ενόχληση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε από την τοποθέτηση της Παναγιώτας Δριτσέλη, η οποία σχολίασε: «Καμιά φορά ξεχνάμε ότι κάποια αυθόρμητα εντός εισαγωγικών ξεσπάσματα εξυπηρετούν μύχιους μισαλλόδοξους πόθους κι οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς. Πίσω από την ταμπέλα του πατριώτη κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί. Αν δεν καταλάβουμε ότι η προάσπιση της Δημοκρατίας μας περνάει μέσα από την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεν μπορούμε να πάμε μπροστά».

Ενώ ο εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας Γιώργος Τσαρμπόπουλος επισήμανε: «Το να θεωρείς την τοποθέτηση ενός ανθρώπου που πιθανά μάλλον να έχει υπάρξει και ο ίδιος θύμα ρατσιστικής βίας ως εξύβριση των Ελλήνων επειδή δεν έχει τη δική σου εθνική καταγωγή και χρώμα είναι ρατσιστικός λόγος. Κι ιδίως, όταν συμβαίνει εδώ μέσα, είναι πολύ σοβαρό». «Εγώ εδώ ήρθα μόνο για να μεταφέρω το μήνυμα των μεταναστών. Δεν ήρθα ούτε για να προσβάλω κανέναν ούτε για να συγκρίνω την Ελλάδα με την Γκάνα», εξομολογήθηκε ο εκπρόσωπος των μεταναστών.

Ζητούν εξηγήσεις για τους Τούρκους

Διαβάσατε χθες την καταγγελία της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σύμφωνα με την οποία «ομάδα άγνωστων μασκοφόρων οδήγησε στα σύνορα και παρέδωσε στις τουρκικές αρχές τον Τούρκο αντικαθεστωτικό δημοσιογράφο Mουράτ Καπάν» μαζί με άλλους τούρκους πολίτες οι οποίοι ζητούσαν άσυλο στην Ελλάδα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με ερώτησή του στη Βουλή και ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φέρχοφστατ με επιστολή του προς τον αρμόδιο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο ζητούν άμεσα εξηγήσεις για τις φημολογούμενες παράνομες επαναπροωθήσεις χαρακτηρίζοντας το ζήτημα «πολύ σοβαρό για την εθνική μας αξιοπρέπεια».