Ειλημμένη απόφαση στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η κλιμάκωση της επίθεσης στη ΝΔ και χθες τη σκυτάλη πήραν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα κομματικά στελέχη.

Αφορμή αποτέλεσε η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, κατά την οποία ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ και ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσαν ότι αναμένουν συμφωνία έως το τέλος Μαΐου, ενώ ο επικεφαλής του Eurogroup «σφυροκοπήθηκε» για τις περιβόητες δηλώσεις του σχετικά με τις γυναίκες και τα ποτά στον ευρωπαϊκό Νότο.

«Η πλειοψηφία του Ευρωκοινοβουλίου στηρίζει την Ελλάδα. Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, όμως, επιτίθενται σε Κομισιόν και Ντεϊσελμπλούμ για δήθεν στήριξη της χώρας μας. Ντροπή!» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου.

Τους καταγγέλλει στη Βαλέτα

Επανέρχομαι στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων – που είναι στο φόρτε τους το τελευταίο διάστημα – για να σας ενημερώσω σχετικά με το νέο επεισόδιο στο κακοσκηνοθετημένο σίριαλ των γειτόνων μας. Αφού λοιπόν βάφτισαν τουρκικό το Αγαθονήσι, αγνοώντας επιδεικτικά το διεθνές δίκαιο, ζήτησαν και πάλι τα ρέστα από την Αθήνα βάζοντας στο στόχαστρό τους (ξανά) τον Πάνο Καμμένο.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, ο υπουργός Αμυνας παρουσιάζεται ως βασικός υπεύθυνος για την κατηφορική πορεία που έχουν πάρει οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Και να κλείσω με το κερασάκι στην τούρτα: τις απανωτές NAVTEX, με τις οποίες η Τουρκία δείχνει τον αμέριστο σεβασμό της στο διεθνές δίκαιο. Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η παράνομη δέσμευση περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο για ασκήσεις στις 3 και 5 Μαΐου.

Για όλα αυτά αναμένεται να ενημερώσει σήμερα τους ομολόγους του ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρίσκεται στη Βαλέτα για την Gymnich, δηλαδή την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.