Φυλακισμένος παραμένει ο Ακης Τσοχατζόπουλος, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μετά την απορριπτική απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα μείωσης καταβολής της εγγύησης που του έχει επιβληθεί ύψους 200.000 ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο κατά πλειοψηφία έκρινε ότι η εγγύηση θα πρέπει να παραμείνει στις 200.000, ποσό το οποίο μπορεί να καταβληθεί σε μετρητά, μέσω εγγυητικής επιστολής τράπεζας ή και υποθήκης ακινήτου του ιδίου ή τρίτου προσώπου. Ενα μέλος του έκρινε πως το ποσό της εγγυοδοσίας θα πρέπει να μειωθεί στα 100.000 ευρώ.

Οπως υποστήριξε ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού Γιάννης Νικολάου, «ο Τσοχατζόπουλος δήλωσε αδυναμία καταβολής του ποσού, καθώς κατάφερε μέσω δανεισμού να συγκεντρώσει μόλις το ποσό των 50.000 ευρώ, το οποίο προτίθεται να το καταβάλει».

Από την πλευρά του, ο έτερος συνήγορος Λεωνίδας Κοτσαλής μίλησε για «φυσική εξόντωση» του Ακη επισημαίνοντας: «Δεν νοείται να σέρνεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Τι λόγο έχει η διατήρηση του συγκεκριμένου περιοριστικού όρου; Αναρωτιέμαι αν είναι μοχλός για την επίτευξη άλλων στόχων… Ο Ακης Τσοχατζόπουλος έχει τύχει απαξιωτικής μεταχείρισης, πρωτοφανούς για μια νομοκρατούμενη πολιτεία. Η επέμβαση της πολιτείας είναι επιβεβλημένη για να αποτραπεί ο κίνδυνος ζωής του».