Σε… μαφιόζικο σίριαλ εξελίσσεται το θρίλερ στο νοσοκομείο Ζακύνθου. Η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κήρυξαν τον πόλεμο κατά του συντονιστή διευθυντή της χειρουργικής κλινικής υποδεικνύοντάς τον ως τον απόλυτο υπεύθυνο για τη μη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης. Μάλιστα ο Πολάκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook δεν παρέλειψε να αποκαλέσει τον εν λόγω χειρουργό και τους ομοίους του «νονούς» που λόγω της διευθυντικής τους θέσης «κρατούν σε υγειονομική ομηρία ολόκληρες περιοχές ή νησιά για προσωπικούς, ιδιοτελείς και πολιτικούς λόγους».

Το νέο συμβάν αναδείχθηκε από τη διοικήτρια Δέσποινα Τσαρίδου, η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για ένα «ολισθηρό» και «επικίνδυνο» βήμα απαξίωσης του νοσοκομείου. Η ίδια καταγγέλλει ότι δεν διενεργήθηκε χειρουργική επέμβαση σε ασθενή την περασμένη Τετάρτη καθώς ο διευθυντής της κλινικής απαγόρευσε στους εφημερεύοντες χειρουργούς να πιάσουν το νυστέρι.

Υπενθυμίζεται πως τα χειρουργεία του νοσοκομείου βρίσκονταν εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Δεκέμβριο (έχει καταγραφεί ένας θάνατος, τέσσερα περιστατικά με μετεγχειρητικές επιπλοκές) έως και τον Μάρτιο που ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι. Παρά ταύτα, οι γιατροί επιμένουν πως η λειτουργία των χειρουργείων είναι επισφαλής, με αποτέλεσμα να αντιδρούν στο άνοιγμά τους. Στην αντίδραση των γιατρών να χειρουργήσουν υπ’ αυτές τις συνθήκες τον ασθενή, η διοίκηση του νοσοκομείου Ζακύνθου σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας κάλεσε χειρουργούς από άλλο νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ για να κάνουν την επέμβαση. Στο μεταξύ, όμως, ο ασθενής τρομοκρατήθηκε με την όλη κατάσταση και έφυγε άρον άρον.