«Ο πιο καλός διοικητής ήμουν εγώ…» φωνάζει ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, που βρήκε ευκαιρία να αναδείξει τις άριστες επιδόσεις του στη διαχείριση των μνημονιακών προϋπολογισμών.

Τα διοικητικά… μαχαίρια βγήκαν με αφορμή την πρόσφατη απόφαση που έλαβε ο Ματθαίος Δραμητινός που κρατά τo τιμόνι στο Νοσοκομείο Βόλου.

Ο ίδιος διέταξε να παραπέμπονται τα νέα περιστατικά καρκινοπαθών που χρειάζονται να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, με την αιτιολογία της υπέρβασης του σχετικού προϋπολογισμού.

Και ενώ ο ίδιος αρχικά απέδωσε την υπέρβαση αυτή στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση δημόσιων και άρα δωρεάν υπηρεσιών, το υπουργείο Υγείας αναλώθηκε σε ένα νέο, πιο «πιπεράτο» αφήγημα.

«Φτηνότερη η Λάρισα»

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή, η ηγεσία του Υπουργείου διαπιστώνει μεγάλη απόκλιση προς τα πάνω της δαπάνης ανά ασθενή στο Νοσοκομείο Βόλου συγκριτικά με το Νοσοκομείο Λάρισας.

«Σεβασμός και στο τελευταίο ευρώ του κάθε έλληνα φορολογούμενου πολίτη» ήταν η… απάντηση (αν και ουδείς τον ρώτησε) του διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιώργου Μπέζου.

Σε κείμενο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook, διαπιστώνει ότι στο νοσηλευτικό ίδρυμα που ο ίδιος διευθύνει το κόστος ανά συνεδρία χημειοθεραπείας είναι οικονομικό.

To «like» του Παύλου Πολάκη και το «share» στον υπουργικό τοίχο ήταν η επιβράβευσή του…

ΠΙΣ: Αχαριστία

Την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη συμμετοχή του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) στο συνέδριο που διοργανώνει σήμερα και αύριο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, με τη συμμετοχή πολλών επιστημόνων ομιλητών –ξένων και Ελλήνων -, εκφράζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος.

Αχαριστία εάν λάβει κανείς υπόψη ότι ο ΠΙΣ χρηματοδότησε και έτρεξε την καμπάνια ενημέρωσης για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με στόχο να μην καταγραφεί και φέτος το περσινό αρνητικό ρεκόρ θυμάτων.