Η ΝΔ το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την επίθεσή της στην κυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα φροντίζει να επισημαίνει πως έχει έτοιμο και επεξεργασμένο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση. Χθες, παρουσιάστηκε στην κομματική έδρα της οδού Πειραιώς το γαλάζιο σχέδιο για την ενέργεια.

Αυτό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε το κόστος της ενέργειας να είναι προσιτό για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Προτείνεται επίσης η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66%, ως μέσο άντλησης κεφαλαίων για την αποκατάσταση της ρευστότητας της ΔΕΗ.

Ακόμη, προτεραιότητα του σχεδίου της ΝΔ στον ενεργειακό τομέα, όπως τόνισαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος για το πρόγραμμα Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος τομεάρχης Κώστας Σκρέκας, είναι η διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας και τροφοδοσίας της χώρας. Πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει τα πυρά της στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την πως έχει οδηγήσει τη ΔΕΗ στο παρά πέντε της κατάρρευσης με χρέη που φτάνουν τα 2,6 δισ. ευρώ.