Συνέχεια, έστω και με μία ημέρα καθυστέρηση, έδωσε στη διαμάχη για το περιβόητο ερωτηματολόγιό της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Κι ενώ τη Δευτέρα είχε αγνοήσει αρχικά την ΟΝΝΕΔ, επιλέγοντας τη σύγκρουση μόνο με τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ, χθες αποφάσισε να τα βάλει με τους μεγάλους της ΝΔ.

Αφού, λοιπόν, επιμένει ότι το ερωτηματολόγιο είναι μόνο μία «κοινωνιολογική έρευνα», απαντά σε ανακοίνωση της οδού Πειραιώς, υποστηρίζοντας ότι δεν ανοίγει διάλογο με «τα παιδιά των τσεκουριών του Βορίδη και των πληρωμένων μπράβων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, του Καλαμπόκα και των Ρέιντζερς». Και καταλήγει: «Μαθήματα πολιτισμού και δημοκρατίας καλύτερα να κάνουν στη νεολαία τους, τα μέλη της οποίας στα συνέδριά τους ανοίγουν κεφάλια μεταξύ τους και φέρνουν πούλμαν με πληρωμένους ψηφοφόρους».

Να προσθέσω ακόμη σήμερα ότι το περίφημο ερωτηματολόγιο με τις «αντισυμβατικές ακτιβιστικές δράσεις» –για το οποίο σας ενημέρωσα εκτενώς χθες –δεν προκάλεσε μόνον αντιδράσεις από τις άλλες πολιτικές Νεολαίες, αλλά προκάλεσε εντάσεις και στο Μαξίμου.

Επίσης, όπως αντιλαμβάνομαι διαβάζοντας το Κείμενο Θέσεων των νεολαίων που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο, η απόσταση που τους χωρίζει από τις κυβερνητικές επιλογές είναι μεγαλύτερη.

Ιδιαίτερα από τις επιλογές του Κώστα Γαβρόγλου στην παιδεία φαίνεται να τους χωρίζει άβυσσος, αφού η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «άκρως αναχρονιστικές» τις μαθητικές παρελάσεις και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, ενώ δυναμιτίζει την ανακωχή που πέτυχε ο Γαβρόγλου με την Εκκλησία, κατηγορώντας την τελευταία ότι «εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην παιδεία και αντιδρά στην αλλαγή του μαθήματος των Θρησκευτικών από ομολογιακό σε μάθημα σφαιρικής γνώσης μιας τόσο σημαντικής πτυχής του ανθρώπινου πολιτισμού όπως η θρησκεία».

Ακόμα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητάει κατάργηση Πανελλαδικών και εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω προπαρασκευαστικού έτους που θα έπεται της ολοκλήρωσης του λυκείου και δεν θα προσμετράται για το πτυχίο.